Gündem
26 Tem 2013 15:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

CHP'Lİ ATEŞ ÜNAL ERZEN'İN EŞİNE DAVA ŞOKU!

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in eşi Meltem Ünal Erzen hakkında suç duyurusunda bulunuldu..

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in eşi Meltem Ünal Erzen hakkında, attığı twetlerle "orucunu tutan ve iftarını yapan vatandaşlara hakaret ettiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, sendika üyeleri ve avukat Kelami Özdemir, suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Dilekçede, "Meltem Ünal Erzen'in, 16 Temmuz'da Twitter hesabından, orucunu tutan, iftarını yapan vatandaşları küçük düşüren, onur kırıcı ithamlarda bulunduğu ve halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı için cezalandırılması" istendi.

Erzen'in kamu barışını bozmaya yönelik provokatif eylemde bulunduğu savunulan dilekçede, söz konusu ifadelerin kelime anlamları ve kullanılma biçimleri dikkate alındığında, ifade özgürlüğü kapsamında hoş görülemeyecek, eleştiri sınırlarının ötesinde kışkırtıcı ve aşağılayıcı olduğu kaydedildi.

Dilekçede, Erzen hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "ayrımcılık" ve "hakaret" suçlarından dava açılması talep edildi.