Gündem
01 Tem 2022 22:07 Son Güncelleme: 02 Tem 2022 00:31

CHP'li Antmen duyurdu: KYK yurtlarına yüzde 80 zam geldi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına zam geldiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yüzde 80 zam geldiğini açıkladı.

CHP'li Antmen, açıklamayı "Asgari ücrete sözde bir zam yaptıklar, daha zammı vermeden 3 katını geri almaya başladılar." ifadeleriyle paylaştı. Alpay Antmen zam haberini şu ifadelerle duyurdu: 

"KYK yurtlarına %80 zam geldi. Asgari ücrete sözde bir zam yaptıklar, daha zammı vermeden 3 katını geri almaya başladılar."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İyi Partili Meclis Üyesi Taylan Yıldız da "Verdiğiniz KYK Kredisi 850TL, yeni yaptığınız zamla beraber sadece yurt ücreti aylık 800TL." paylaşımını yaptı.

İyi Partili Yıldız, "Sırf barınabilmek için mi kredi almış olacaklar ve mezun olunca yüzbinlerce lira geri ödeyecekler" ifadeleriyle duyurduğu zam haberini şöyle paylaştı:

"Verdiğiniz KYK Kredisi 850TL, yeni yaptığınız zamla beraber sadece yurt ücreti aylık 800TL. Bu gençler neyle yaşayacak? Sırf barınabilmek için mi kredi almış olacaklar ve mezun olunca yüzbinlerce lira geri ödeyecekler?!!! Gerçekten inanamıyorum bu aymazlığa. Yeter."