Gündem
27 Oca 2014 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

CHP'den 'yavru muhalefet' tepkisi! TRT özür dileyecek mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "TRT, kurumu adına, "Yavru muhalefet" ifadesinden ötürü Türkiye kamuoyundan özür dileyecek midir?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şu sorular yer aldı:

* TRT, kurumu adına, "Yavru muhalefet" ifadesinden ötürü Türkiye Kamuoyundan özür dileyecek midir? 25 Ocak 2014 tarihinde TRT spikeri Anda Özmen, 19:00 Ana Haber Bülteni'ni sunuşu sırasında "Evet, Ana muhalefetten sonra yavru muhalefete geçelim…." ifadesini kullanmıştır. Bu bağlamda; 25 Ocak 2014 tarihinde 19:00 Ana Haber Bülteni metninde " Yavru muhalefet " ifadesi yer almakta mıdır?

* Bu ifade planlı olarak mı telaffuz edilmiştir? Yer almakta ise, sarf edilen " Yavru muhalefet " ifadesi diğer partiler için de kullanılmış mıdır?

* TRT Haber Kanalının haber bültenleri ve metinleri, kim veya kimler tarafından hazırlanmaktadır? TRT haber bültenleri metinlerinin hazırlanmasında Başbakanın siyasi üslubunun bir etkisi var mıdır? Haber bültenlerinin metinlerinin Başbakanın istediği sözcükler ve nitelendirmeler kullanılarak hazırlandıkları iddiası doğru mudur? TRT, kurumu adına, "Yavru muhalefet" ifadesinden ötürü Türkiye kamuoyundan özür dileyecek midir?"