Gündem
17 Tem 2014 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

CHP'den TRT için kanun teklifi!

CHP, TRT'nin gelirlerinin yeniden düzenlenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel TBMM Başkanlığına Türkiye Radyo-Televizyon Gelirleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu.

Teklifin gerekçesinde "TRT'nin herkesten ve zorunlu kesintiler yoluyla gelir elde etmesi ve diğer basın yayın kuruluşlarına karşı haksız rekabet ortamının kaldırılmasının" amaçlandığı belirtildi.

Gerekçede, TRT adına gerçekleştirilen zorunlu kesintilerin yapılmaması sonrasında, buna bağlı olarak cezai hükümlerin ortadan kaldırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Teklife göre, TRT'nin gelirlerinden "radyo, televizyon, video ve birleşik cihazlardan alınacak ücretler, elektrik enerjisi hasılatından ayrılacak paylar" çıkarılacak.

Teklife göre, TRT'nin gelirlerinden radyo, televizyon, video ve birleşik cihazlardan tahsil edilecek ücretler, elektrik enerjisi hasılatından ayrılacak paylar çıkarılacak.

Bandrol veya etiketler Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu tarafından veya bu Kurumun yetkili kılacağı diğer kurum veya kuruluşlar tarafından verilmeyecek.