Gündem
14 Oca 2011 19:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

CHP'DEN TARTIŞILAN DİZİYE 'MUHTEŞEM' DESTEK!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, RTÜK'ün Muhteşem Yüzyıl'a gönderdiği uyarıya tepki gösterdi..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, RTÜK'ün Show Tv'de yayımlanan "Muhteşem Yüzyıl" dizisi hakkındaki kararının baskıcı zihniyeti gözler önüne serdiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Altay, seçim bölgesi Sinop'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yelken Kulübü'nde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye gündemine ilişkin konuları değerlendiren Altay, RTÜK'ün özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman Han'ın hayatını anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi için verdiği uyarı cezasının 'yeni Osmanlıcılık' kavramının açık bir tezahürü olduğunu kaydetti.

RTÜK'ün kararını eleştiren Altay, "Şimdi 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi gündemde. Arkadaşlar, hakaret içermediği sürece her türlü sanata saygıl ı olmak zorundayız. Her şeyden önce hükümet saygılı olmak zorunda. 'Mustafa' filmi de çok eleştiri aldı. Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili Atatürkçüleri çok rahatsız eden tepkiler alındı. Şimdi bu dizi Kanuni Sultan Süleyman'ın özel hayatını yansıtan bir dizi ve tarihteki liderlerin özel hayatının yansıtılmasından doğal bir şey de olamaz. Hakarete varmadığı sürece. Ama görünüyor ki bu diziyle ilgili tepkiler genişleyecek ve geniş boyutlara gidecek gibi. Bu çok normal. Yeni Osmanlıcılık tezini savunan bir Dışişleri Bakanı'nın olduğu bir ülkede bu tarz dizilerde Osmanlı padişahlarının özel hayatlarına biraz girildiğinde, bu tür dizileri yapanların başına dünyayı ters geçirecekler. Bu yaklaşım içindeler ve bu kabul edilemez" dedi.

Altay ayrıca, RTÜK Kanunu ile Başbakan'a verilmek istenen yetkinin hiçbir demokraside olamayacağı nı belirterek, bunun telafisinin mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.