Gündem
03 Tem 2013 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

CHP'DEN SÜRPRİZ GEZİ TEKLİFİ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sürpriz bir kanun teklifi verdi..

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Gezi Parkı olayları sırasında zarar gören esnafın vergi ve sigorta borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi için kanun teklifi verdi.

Erdoğdu, TBMM Başkanlığına Toplumsal Olaylardan Olumsuz Etkilenen Esnaf ve Sanatkarların Zarar ve Ziyanının Telafisi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni sundu.

Teklife göre Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüklerine kayıtlı olarak çalışanlardan gösteri, yürüyüş, protesto gibi toplumsal olaylar sonucu zarara uğradığı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve il valiliklerince müştereken belirlenenlerin, 31 Mayıs itibariyle tahakkuk etmiş, her türlü vergi borcu ile sigorta prim borçları, kanunun yürürlüğe girdiği tarihi izleyen yılın Ocak ayından başlamak üzere 12 eşit taksitte ödenecek ve taksitlendirilen borca ayrıca faiz hesaplanmayacak. Teklif, zarar gören esnafın, başvurması halinde kamu sermayeli bankalardan kullandıkları esnaf ve sanatkarlara özgü kredilerin tahakkuk etmiş olan borç anapara tutarlarının da aynı şekilde Ocak ayından itibaren 12 eşit taksitte ödenmesini öngörüyor.