Gündem
01 Kas 2013 19:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

CHP'DEN SEVİLAY YÜKSELİR'E SERT TEPKİ! HADSİZLİĞE İMZA ATMIŞTIR!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yaptığı yazılı açıklama ile köşe yazarı Sevilay Yükselir'in Şafak Pavey hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “AKP’yi her şartta yüceltmek için bütün nezaket kurallarını ayaklar altına alan ve Sayın Şafak Pavey’in özel durumunu bile diline dolayabilecek bir hadsizliğe imza atan Sevilay Yükselir bu haliyle tarih önünde kendini mahkum etmiştir” dedi.
Akkaya yaptığı yazılı açıklama ile köşe yazarı Sevilay Yükselir’in açıklamalarına tepki gösterdi. Akkaya, CHP’nin AK Parti’nin seçim öncesinde kurduğu “türban tuzağını” bozduğu için yine saldırıların hedefine oturtulduğunu savundu. Şafak Pavey’in Meclis Genel Kurulu’nda görüşlerini zarif bir şekilde açıkladığının altını çizen Akkaya, “Hedef alan alçakça saldırılar AKP ve yandaşlarının içine düştükleri derin hayal kırıklığının pespaye yansımalarıdır. Nezaket içinde partisinin ve kendisinin görüşlerini açıklayan bir kadın milletvekiline Sevilay Yükselir isimli köşe yazarının yaptığı saldırı asla kabul edilemez” dedi.
“AKP’yi her şartta yüceltmek için bütün nezaket kurallarını ayaklar altına alan ve Sayın Şafak Pavey’in özel durumunu bile diline dolayabilecek bir hadsizliğe imza atan Sevilay Yükselir bu haliyle tarih önünde kendini mahkum etmiştir” diyen Akkaya, Yükselir’in bugüne kadar kadın özgürleşmesi ve kadın kimliğinin korunması için ağzını açmadığını savundu. Yükselir’in Pavey’e seviyesizce yaklaştığını belirten Akkaya, bunun ideolojik körlüğün de ifadesi olduğunu aktardı.
Kişilerin özel hayatını ve özel durumlarını acımasızca siyaset malzemesi yapabilen bir anlayışın ancak zalimlerin egemen olduğu bir dünyada görülebileceğini kaydeden Akkaya, “Sevilay Yükselir’i, attığı iğrenç twitler ve üslupsuzluğu sebebiyle kınıyorum. Umarım attığı iftiraların benzerleri kendisine karşı asla kullanılmaz” değerlendirmesinde bulundu.