Televizyon
28 Tem 2010 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

CHP'DEN SANAYİ BAKANI NİHAT ERGÜN'E ''DERSİMİZ ATATÜRK'' SORUSU (MEDYARADAR - ÖZEL)

CHP Milletvekili Şahin Mengü, "Dersimiz Atatürk" için Meclis'e soru önergesi verdi!

CHP Milletvekili Şahin Mengü, bir dizide geçen "Dersimiz Atatürk" kelimesi yüzünden kanala açılan gizli reklam soruşturmasını meclise taşıdı..

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Bir televizyon kanalında yayınlanan dizide “Dersimiz Atatürk” isimli filmin gizli reklamı yapıldığı gerekçesi ile Bakanlığınız Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından yayıncı kanal hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Bahse konu yazıda; “4077 sayılı Kanun’un 16. maddesinin Ticari reklam ve ilanlara, reklam kurulunca belirlenen ilkeleri, genel ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına uygun, dürüst ve doğru olmaları esastır.” denilerek “Dersimiz Atatürk” filminin, genel ahlaka, kamu düzenine ve kişilik haklarına uygun olmadığı izlenimi verilerek gizli reklam yapıldığı iddiası ile yayıncı firmanın cezalandırılmaya çalışıldığı iddia edilmektedir.

Bunlara göre;

1- Dizi içerisinde “Dersimiz Atatürk” filminin isminin geçmesinden rahatsız olan şikayetçilerin partiniz yöneticileri olduğu iddiası doğru mudur?

2- Dersimiz Atatürk filminin gizli reklamı yapıldığı iddiası ile yasal işlem başlatılması talimatı tarafınızdan mı verilmiştir?

3- “Dersimiz Atatürk” filminin isminin bir dizi içerisinde geçmesinin hangi yasal düzenlemeye aykırıdır ki, yayıncı kanal hakkında yasal işlem başlatılmıştır?


MEDYARADAR - ÖZEL