Gündem
27 Mayıs 2022 11:52 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2022 11:56

CHP'den SADAT yöneticisine tepki: Darbe mi yapacaksın, katliam mı yapacaksın?

Eren Erdem, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" paylaşımını silen SADAT yöneticisi Ersan Ergür'e "Darbe mi yapacaksın, katliam mı yapacaksın?" diye sordu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" paylaşımını silen SADAT yöneticisi Ersan Ergür'e "Darbe mi yapacaksın, katliam mı yapacaksın?" diye sordu. 

Erdem Twitter hesabından Ergür'e ilişkin olarak, "Şahıs SADAT kurucusudur. Darbe imasında bulunmuştur. Resmi seçim sonuçlarını tanımayacakmış… Kayıtlara geçsin. SADAT kurucusu Ersan, hayırdır? Darbe mi yapacaksın? Katliam mı yapacaksın? Tedhiş mi organize edeceksin? Sana bir şey söyleyeyim mi, Anayasal hukukun esası olan seçim sonuçlarını tanıyacaksın. Ve seçimde. Hemen sonra, bu sözlerinin hesabını bağımsız Türk mahkemelerine vereceksin." ifadesini kullandı. 

Erdem paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

"Sadat kurucusu Ersan Ergür, darbe planınız mı var? Yoksa seçim geçesi; resmi sonuçları tanımayarak tedhiş mi planlıyorsunuz? Gözümüz üstünüzde! Demokrasi içinde, seçimleri tanımamak darbeciliktir. Seçime karşı terör eylemine girişirseniz, bu millet ve devlet başınızı ezer!"