Gündem
28 Haz 2013 18:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

CHP'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA 1 TL'LİK DAVA!

CHP Gençlik Kolları , Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'yı partilerine yönelik hakaretlerinden dolayı mahkemeye verdi.

Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın salı günü kaleme aldığı yazısı, CHP’lilerin tepkisini çekti. CHP’ye yazısında "Şerefsiz’’ diyen Kütahyalı, CHP Gençlik Kolları üyelerince mahkemeye taşındı. Sabah saatlerinde Avukat Turan Aydoğan ile Çağlayan Adliyesi’ne gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri, şikayet dilekçelerini mahkemeye sundu. Avukat Turan Aydoğan’a vekalet veren 65 ilin gençlik kolları başkanı da davaya müdahil olduklarını belirtti. Öte yandan, bugün saat 14.00’te bazı illerde, Rasim Ozan Kütahyalı’yı kınayan basın açıklamaları yapacağı da belirtildi.

Bu arada, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, dava sonrası basına şu açıklamayı yaptı:

"AKP Hükümeti ile birlikte türeyen sözde gazeteciliğin en ünlü örneği olan Rasim Ozan Kütahyalı adlı kişi haddini aşmıştır. Laf ebeliğine soyunmuş bu zat, Hükümet’in ajitasyon ve spekülasyon yaratığıdır. Partimize yönelik bugüne kadar sarf ettiği cümlelerin hepsiyle kendisinin ne denli çapsız olduğunu kanıtladığı gibi, AKP’nin arka bahçesi konumuna girmiş Sabah Gazetesi’ndeki ilk yazısıyla bizleri yanıltmamıştır.

Şerefin ve onurun bu ülkenin kurucusu olan bir partinin üstüne bina edildiğini kendisine hatırlatmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bugün varlığını sürdürüyorsa bunu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş felsefesine ve Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur. Bu tarihe ve kimliğe küfretmek ne Rasim Ozan’ın ne de onun gibilerin haddinedir. Şerefsiz arıyorsanız siyaset değnekçiliği yaptığınız ve yapmaya devam ettiğiniz günlere bakmanız yeterli olacaktır. CHP hiçbir dış veya iç odağın arka bahçesi değildir. CHP bu halkın öz gücü, emeği ve alın teridir. CHP Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefidir. Mesnetsiz ifadelerinin cevabını Rasim Ozan Kütahyalı denen şahıs hukuki zeminde alacaktır. Halkın ve cumhuriyetin karakterini oluşturan adalet nosyonu yerini bulacaktır. Bugün bütün kent meydanlarında saat 14:00’te  gençlik kollarımız Rasim Ozan Kütahyalı hakkında basın acıklaması yapacaktır