Gündem
14 Tem 2014 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

CHP'den olay broşür! 2 aday 12 fark

Son hamleyi yapan CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu ile Erdoğan'ı kıyaslayan broşür hazırladı.

CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan'ın kıyaslandığı bir broşür hazırladı. Broşürde Erdoğan için "RTE" kısaltması kullanıldı, "İhsanoğlu birikimli bir ilim insanıdır, RTE promptersız konuşamaz" ifadeleri dikkat çekti.

CHP, beş parti tarafından cumhurbaşkanı seçiminde ortak aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına destek için bir broşür hazırladı. Broşür, CHP liderinin eski milletvekili ve parti yöneticileriyle yaptığı toplantıda dağıtıldı.

İhsanoğlu ve Erdoğan'ın fotograflarının yer aldığı broşür '2 aday 12 fark' başlığını taşıyor. Broşürde İhsanoğlu ve Erdoğan'ın tarih, sanat, çevre ve Kuran'a bakışları ile insani ilişkilere bakışı karşılaştırılıyor.

İHSANOĞLU HAFIZDIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "RTE" kısaltmasıyla söz edilen broşürde yer alan kıyaslamalardan bazıları şöyle:

-İhsanoğlu tarihimize ve tarihi kültür varlıklarımıza sahip çıkar, Mostar Köprüsü gibi füzeyle hasar görmüş tarihi bir değerimizi onartır, RTE çıkarları uğruna kendi topraklarına füze attırmanın planlarını yapar. Tarihi ihya ediyoruz yalanıyla şehrin en merkezi yeşil alanını rant uğruna yıktırmaya çalışır.

-İhsanoğlu sanatçıların tümünün kendine ait bir değeri olduğunu bilir. Bunun için hem Necip Fazıl'ı hem Nazım Hikmet'i okur ve başka dillere çevirir. RTE sanatçıları iktidarına aldıkları tavra göre değerlendirir ve tasnif eder.

-İhsanoğlu birikimli bir ilim insanıdır. Birçok eser sahibidir. RTE promptersız konuşamaz, RTE'nin birikimi prompter arızalanana kadardır.

-İhsanoğlu hafızdır ve Kur'an'a ilmiyle vakıftır. RTE Kur'an'ı yalnızca okumayı bilir.

-İhsanoğlu birleştirir, insana değer verir, mezhep, din ırk ayrımı yapmaz. Irak'ta Sünni ve Şii savaşını bitiren anlaşma onun önderliğinde imzalanmıştır.

- RTE ayrıştırır, başbakanı olduğu halkı Alevi, Sünni, türbanlı, çapulcu ve AKP'ye oy vermeyenler olarak ayırır.

- İhsanoğlu insanları nezaketle, sabırla, saygıyla dinler ve sonra sözünü söyler. RTE kimseyi dinlemez. Hep duymak istediği şeylerin söylenmesini bekler. Aksi gerçekleşirse bağırır, söver, hatta döver.



DÜNYA LİDERLERİYLE AYNI KAREDE

İhsanoğlu'nun yabancı dil bilgisi, İslam Konferansı Örgütü Başkanlığı dönemindeki başarıları, Yozgat'taki arsasını üniversiteye bağışlamış olmasına da broşürde yer verildi.

İhsanoğlu adına bastırılan diğer bir broşürün başlığıysa "Batı'da ve Doğu'da Türkiye'nin Aydın Yüzü" oldu. Bu broşürde İhsanoğlu'nun dünya liderleriyle görüşmelerine ilişkin fotoğraflar yer aldı.
Broşürde Prens Charles ile İhsanoğlu görüşmesine ait bu kare kullanıldı.

Kılıçdaroğlu'nun ailesiyle çektirdiği fotoğraflar ve gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan köşe yazıları ve haberlerin de toplanarak yer aldığı tanıtım yazıları da toplantıya katılan partililere dağıtıldı.



CHP'nin broşüründe Ekmeleddin İhsanoğlu ile Prens Charles'ın fotoğrafı da paylaşıldı.