Politika
04 Ağu 2023 17:45 Son Güncelleme: 04 Ağu 2023 17:47

CHP'den 'muazZAM' sergisinin yasaklanmasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Eyüp Kaymakamlığının CHP İstanbul İl Başkanlığının ‘muazZAM’ sergisini yasaklaması üzerine CHP Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Eyüp Kaymakamlığının CHP İstanbul İl Başkanlığının ‘muazZAM’ sergisini yasaklaması üzerine CHP Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Bugün İstanbul İl Başkanlığımızdan bir bilgi geldi.

Hükümetin seçim sonrası aldığı kararlar sebebiyle, seçim öncesi Genel Başkanımızın belirttiği bir süreç yaşıyoruz. Seçim bitti zam yağmurları başladı. Zamlar, pahalılık milletimizin belini büktü.

İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve il örgütümüz; muazZAM sergi ile halkın gündemini kamuoyu önünde görünür kıldı. İstanbul’un 39 İlçesinde, milletimizin sesi oldu. Çarşıda, pazarda; her yerde, Türkiye’nin bu gerçek ve acı meselesini gün yüzüne çıkardı.

Sonra ne mi oldu? Eyüp Kaymakamlığı bu elimde gördüğünüz yazıyla bu sergiyi yasakladı!

Buradan zam-zulüm döneminin baş mimarı olan Saray ahalisine sesleniyorum! Seçim döneminde devletin valisini ve kaymakamını zorla kullandınız. Yalanlarla, sahte kurgularla halkımızı kandırdınız. Şimdi de yarattığınız bu zam-zulüm yağmuru altında ekonomik soykırım ile inim inim inleyen milletimizin sesi olamaya devam eden Cumhuriyet Halk Partisini devlet gücüyle susturabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

Elinizden geleni ardınıza koymayın!

Biz, milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Sizin baskınız bizleri yıldıramaz.

Ne yapacaksınız?

 Pazar tezgahındaki fiyat etiketlerine sansür mü getireceksiniz?

Marketlerin önüne çevik kuvvet mi yığacaksınız?

Evladına mama alamayan annenin ağzına bantlayacaksınız?

Cumhuriyet Halk Partisini kararlıdır. Sonuna kadar milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu zam-zulüm düzenini mutlaka değiştireceğiz. Sizi bu ekonomik soykırım suçu nedeniyle mahkum edeceğiz.”