Politika
08 Tem 2021 07:03 Son Güncelleme: 08 Tem 2021 07:07

CHP’den Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklama!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bülent Kuşoğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu” açıklaması ile ilgili konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Altay'a, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu” açıklaması hatırlatılarak, cumhurbaşkanı adaylarının netleşip netleşmediği yönündeki soru yöneltildi.

“ORTAK OLARAK KARAR VERECEKTİR”

Sözcü'de yer alan habere göre, Başkanvekili Engin Altay şu yanıtı verdi: “Her Cumhuriyet Halk Partili Genel Başkanını cumhurbaşkanı olarak görmek ister. Bu doğal ve doğru olandır. Ancak Genel Başkanımızın müteaddit defalar zikrettiği, söylediği gibi bu konuya Millet İttifakı karar verecektir. Bakın, Genel Başkanımız karar verecek demiyorum, Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adaylığına ya da bir başka adaya Millet İttifakı birlikte ortak olarak karar verecektir. 

Sayın Kuşoğlu'nun parti yöneticisi sıfatıyla Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı olarak görmek istemesi ve ilan etmesi gayet doğaldır, ama kararı verecek olan tekrar söylüyorum, Millet İttifakıdır. Bu konuda partimizin, Sayın Genel Başkanımızın anlayışı budur.”