Gündem
08 Mayıs 2019 14:08 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2019 14:15

CHP’den İstanbul ve 24 Haziran başvurusu

CHP, İstanbul'un 39 ilçesindeki seçimlerin ve 24 Haziran 2018 genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu.

CHP, İstanbul'daki bütün ilçelerde seçimlerin ve 24 Haziran 2018'deki genel seçimlerin iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu.

24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimi yapılmıştı. 

“24 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞEN SEÇİMİ DE İPTAL ETMEK ZORUNDASINIZ”

CHP adına başvuruyu yapan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, başvuru sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"24 Haziran'da da Türkiye genelinde on binlerce kamu görevlisi olmayan kişi sandıklarda görev yaptı. 24 Haziran'da gerçekleşen seçimi de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzluk sebebiyle başvurduk. Tam kanunsuzlukta süre şartı aranmaz. YSK kendi iptal kararıyla 24 Haziran seçimleri de iptal edilmek zorunda.

YSK önceki tüm kararlarında şunu söylüyor; bir usulsüzlük varsa dahi bu seçimin iptalini mümkün kılmaz. Sandık kurullarının teşkilinde sorun varsa beni ilgilendirmez diyordu. Önceki tüm kararlarda iradesini seçmenin iradesinden yana koydu Referandumda gerçekleşen mühürsüz oy kararı. Esas olan seçmen iradesidir dedi. Şimdi ne değişti? Sandık kurullarında görev yapan kişilerin o sandıktan çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir delil AK Parti'nin itiraz dilekçesinde dahi ortaya konmadı."

BAŞVURU YAPACAKLARINI AÇIKLAMIŞLARDI

Dün akşam, CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, CHP’nin İstanbul’daki ilçe seçimlerinin de iptal edilmesi için YSK’ya başvuruda bulunacağını açıklamıştı.

Habertürk’te katıldığı bir yayında açıklamalarda bulunan Yakupoğlu, “CHP’nin yarın YSK’ya İstanbul’daki 39 ilçenin sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlükten dolayı tam kanunsuzluk teşkil edildiği sebebiyle itirazda bulunacağız. Şimdi maddi gerçek ortaya çıktı. Şu anda konuşulan sandık kurulların teşkiliyle ilgili gerekçeyle cin şişeden çıktı. İlçe belediye başkanı, ilçe belediye meclis üyesi, muhtarlıklarda seçimleri yapan sandık kuruluyla ilgili seçim iptali başvurusu yapacağız” dedi.