Gündem
02 Mar 2018 08:18 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:03

CHP'den Güneş gazetesine satılan daire için ilk açıklama!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun dairesi, 100 bin dolara Güneş gazetesine satılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun her şeyi şeffaf, çocuklarının her şeyi şeffaf, kendisinin ailesinin, oğlunun her şeyi şeffaf" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızına ait dairenin satılmasına ilişkin açıklamada bulunan Özkoç, "Zeynep Kılıçdaroğlu mütevazi şekilde 'oranın karşılığı yüz bin dolardır. Veren olursa satarım' dedi. Manşet atan gazetelerimizden bir tanesi yüz bin doları verdi, Zeynep Kılıçdaroğlu da evi sattı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun her şeyi şeffaf, çocuklarının her şeyi şeffaf, kendisinin ailesinin, oğlunun her şeyi şeffaf" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu daire için “Ev benim üstüme değil, kızımın evi. Gazeteye kızım doğrudan doğruya mektup gönderecek, ‘vekalet verdiğiniz avukatı bildirin, evi satmaya hazırız’ diye. Böylece '1 milyon dolarlık' evden kurtulmuş olacağız.” demişti.

Güneş gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini haberleştirmiş ve '100 bin dolar hazır tut sözünü. Güneş olarak biz o eve talibiz' manşetini atmıştı.



Zeynep Kılıçdaroğlu, 23 Aralık 2017’de Güneş gazetesinin sahibi Zeki Yeşildağ'a yazdığı mektupta 'Gelin evimi 100 bin dolara size satayım' demişti.

Zeynep Kılıçdaroğlu mektubunda, tartışmalara neden olan dairenin Adalar manzaralı olmadığını ifade etmiş ve Yeşildağ'ı hayal kırıklığına uğrayabileceği konusunda uyarmıştı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, mektubu 'hafif ironik bir dille yazmış' diyerek köşesinde yayınlamıştı: