Gündem
07 Şub 2011 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

CHP'DEN ANKET ŞİRKETLERİNE HODRİ MEYDAN! İŞTE CHP'NİN OY ORANI İDDİASI

Anket şirketlerine kızgın Gürsel Tekin, canlı yayında CHP'nin seçimde alacağı oyu açıkladı.

Samanyolu Haber TV'deki Haber Ankara programında Abdullah Abdulkadiroğlu'nun konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin CHP'nin 2011 seçiminde alacağı oy oranını şöyle açıkladı:

"Hiçbir araştırma yaptırmadık. En iyi araştırma benim. Ben vatandaşın duygularını bilirim. Şu anda yüzde 32-33'ün civarında, 4 ay sonra yüzde 40'ı çok uzak görmüyorum. Yükselişi görüyorum” dedi.
Abdullah Abdulkadiroğlu'nun isyan etmekle ne kastediliyor şeklinde sorusu üzerine Tekin "son 30 yıldır Türkiye'deki yolsuzlukların karşısında isyan etmek lazım, Bu kadar soygun olabilir mi?" dedi.
Gürsel Tekin "İsyan konusunu Başbakanımız abartttı, bunu Mısır ve diğer birkaç ülkedeki gibi algılatmaya çalıştılar. İsyan lafı baroların, sivil toplum örgütlerinin dikkatini çekmek için söylenmiş bir sözdür. Bir siyasi parti parlamentoda engel olamadığı şeyi halkla paylaşır, bizim yaptığımız buydu. Türk demokrasisi bazı eksizlikleri olsa da oturmuştur, isyan türü bir şeye zaten izin vermez" şeklinde açıkladı. Belgelerin olması gerekiyor hatırlatması üzerine de Tekin "Hepsinin belgeleri var. Sayın Genel Başkanımız camilerdeki soygunu belgeleriyle açıkladı" dedi.
Yine bir Süheyl Batum çıkışı olan Ergenekon sanıklarının CHP'den vekil olması iddialarını da yorumlayan Gürsel Tekin "Görüş belirtmek istemiyorum. Bence herkes aday olabilmeli" şeklinde cevap verdi.