Gündem
20 Nis 2022 16:41 Son Güncelleme: 20 Nis 2022 16:42

CHP’den 23 Nisan çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li tüm belediyelere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ilişkin yazı gönderdi. Yazıda; bayramın coşkuyla kutlanacağını belirten Torun, yurttaşları belediyenin düzenleyeceği bayram etkinliklerine davet etti.

Salgın nedeniyle geçtiğimiz yıllarda bayramın buruk geçtiğini ifade eden Torun, kısıtlamaların kaldırılması ve Koronavirüs salgının hafiflemesiyle birlikte bu yıl kutlamaların önünde engel bulunmadığını söyledi.

Torun’un 23 Nisan’a ilişkin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"TBMM’nin açılışının 102’nci yıl dönümündeki kutlamaların önünde engel bulunmamaktadır"
"Milli bayramlarımız, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirdiğimiz, ülkemizin bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlaşma mücadelesini yeniden hatırladığımız özel günlerdir. 23 Nisan 1920 tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, ulusal egemenliğin hâkim kılındığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarihtir. Yine milli bayramlarımız, bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi ve değerlerini gelecek nesillere aktarmaya da vesile olan günlerdir. 2020 ve 2021 yıllarında, Kovid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarımız maalesef buruk geçmiştir. Ancak bu yıl Covid-19 şartlarının hafiflemesi, kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte TBMM’nin açılışının 102’nci yıl dönümündeki kutlamaların önünde engel bulunmamaktadır.

"248 belediyemiz etkinlik düzenleyecek"
Ülkemizin dört bir yanındaki 248 belediyemizde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tarihi önemine uygun olarak, vatandaşlarımızın katılımıyla kutlanması için çeşitli program ve etkinlikler düzenlenecektir. Bu özel gün, halkımızla ve özellikle çocuklarımızla birlikte coşkuyla kutlanacaktır. CHP olarak tüm vatandaşlarımızı belediyelerimizin düzenleyeceği programlara katılmaya davet ediyoruz.”