Gündem
17 Şub 2019 15:10 Son Güncelleme: 17 Şub 2019 15:19

CHP'deki tartışmaya Hande Yener belgesi de girdi

Hazinedar’ın istifasının ardından, başlayan tartışmada, başkan olduğu dönemde belediyede yaşananlara dair yeni belgeler ortaya çıktı.

4 Ocak 2018’de İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılılan Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın istifasının ardından, başlayan tartışmada, başkan olduğu dönemde belediyede yaşananlara dair yeni belgeler ortaya çıktı.

YILBAŞI KONSERİ

Odatv'de yayınlanan yeni belgelerde Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği bir konserle ilgili yaşananlar yer alıyor.

Beşiktaş Belediyesi, Murat Hazinedar’ın başkan koltuğunda oturduğu dönemde 2015’i 2016’a bağlayan gece bir kutlama organize etti.

Organizasyon kapsamında, Hande Yener ve DJ David Vendetta sahne aldı.

Beşiktaş Belediyesi, söz konusu organizasyon için Polat Yağcı’nın sahibi olduğu Poll Organizasyon şirketiyle bir sözleşme imzaladı.

700 bin liralık sözleşme kapsamında, şirket ünlü sanatçıları ve sahne organizasyonunu yerine getirdi.

500 BİN LİRAYI BELİRTTİĞİ TARİHTE ÖDEMEDİ

 Yılbaşı gecesi konser gerçekleşti. Haberin asıl konusu ise bundan sonra başlıyor…

Beşiktaş Belediyesi, ödemesi gereken tutarın sadece 200 bin lirasını ödedi. 500 bin lirayı ise sözleşmede belirttiği tarihte ödemedi.

Organizasyon şirketi ise kalan paranın ödenmesi için belediyeye ihtarname gönderdi. Ancak yine ödeme gerçekleşmedi. Şirket bunun üzerine alacaklarının yasal faiziyle birlikte 1 milyon 454 bin 376 liralık icra takibi başlattı.

FAZLADAN ÖDENEN 129 BİN LİRA

İcra takibinin başlamasının ardından Murat Hazinedar’ın başkan koltuğunda oturduğu Beşiktaş Belediyesi ile Poll Organizasyon masaya oturdu. Organizasyon şirketi alacağının faizinden indirim yaparak 629 bin 90 lira ödenmesini talep etti belediye de kabul etti.

Sonuç olarak, Beşiktaş Belediyesi konser için şirketle 700 bin liralık sözleşme imzalamıştı. Ancak, ihtarnamelere rağmen ödeme yapmayınca faiziyle birlikte konser için 829 bin 90 lirayı organizasyon şirketine ödedi. Belediye hatası nedeniyle 129 bin 90 lira fazladan ödeme yapmış oldu.

Sayıştay da raporlarında söz konusu konserde yaşananları tespit etti. Raporlarda konser sonrası yaşananlar nedeniyle kamunun zarara uğratıldığı belirtildi.

İşte Odatv'de yayınlanan belgeler: