Politika
16 Mar 2024 10:49 Son Güncelleme: 16 Mar 2024 10:49

CHP’de tarife belli: Hakaret et meclis üyesi ol!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat için sosyal medya hesabından ‘Rıza gerdirmiş mi yüzünü’ paylaşımı yapan Volkan Akdemir önce disipline verildi. Kurul tarafından bir yıl uzaklaştırma cezası aldı. Cezası bitince önce il, sonra da kurultay delegesi oldu. Finalde hakaret ettiği Rıza Akpolat’ın meclis üyeliği listesine girdi.

Beşiktaş’ta ‘Siyasette dün dündür’ sözü her seçimde  gerçeğe dönüşüyor. 2019 seçimleri öncesinde  Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı olan Rıza Akpolat’la ilgili ‘Bel altı’ bir belge üretilerek Akşam Gazetesi’nde çalıştığım dönemde bana gönderildi. Gönderen kişi de sözde çok iyi arkadaşımdı. Belgede,  Rıza Akpolat’ın Bahçelievler’de ilçe başkanlığı yaptığı dönemde bir  parti çalışanını  taciz etmiş sonra da karakolluk olmuştu. Polis tutanağında bütün isimler kapalıydı. Açık olan ise sadece Rıza Akpolat’ın ismiydi. Araştırdık. Belge sahteydi.  Ertesi gün Akpolat’ı değil, sahte belgeyi üretenleri haber yaptık. O belge dönemin Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk'ün ofisinde düzenlenmişti. Biz onun partiden ihraç edileceğini beklerken o önce Akpolat’ın listesinden meclis üyesi oldu. Sonra da Beşiktaş Belediyesi’nin İmar Komisyonu Başkanı.

RIZA GERDİRMİŞ Mİ YÜZÜNÜ!

2024’e geldiğimizde CHP’de değişen bir şeyin olmadığını görüyoruz. Sosyal medya hesabından Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat için ‘Rıza gerdirmiş mi yüzünü’ paylaşımı yapan Volkan Akdemir, 20 Şubat 2020 tarihinde disipline verildi. Medyaradar’ın ulaştığı o dilekçede, ‘’İlçe başkanlığımıza yapılan müracaatta Facebook isimli sosyal mecra hesabında ‘Rıza gerdirmiş mi yüzünü? Siz bayansınız ya o yüzden soruyorum’ şeklinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında hakaret içerikli sözler sarf ettiğiniz İddia edilmektedir. Yedi gün içerisinde savunmanızı yazılı olarak sunmanız gerekiyor’ denildi. Akdemir, bir yıl partiden uzaklaştırma cezası aldı. Cezası biter bitmez önce il, sonra da kurultay delegesi oldu. Merdivenleri beş beş tırmanan Akdemir son olarak da hakaret ettiği Rıza Akpolat’ın meclis üyesi listesine girdi.

 

O İHALENİN PEŞİNE DÜŞTÜM

Önceki gün Sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’nun Zonguldak'ta bir park için kendi müteahhidine 149 milyon  aktardığına dair bir video dolaşıma sokuldu. Benim ilgi alanım olduğu için video bana da gönderildi.  Erkan Çakır isimli bu vatandaşın iddiaları ilginçti. Bir takım isimler kullanıyordu. Dün, kısa bir uğraşmamın sonunda belgeye ulaşmak zor olmadı. Yandaş medya da işin kolayına kaçmayıp araştırsaydı onlar da bu belgeye ulaşırdı. En azından yalan haber yapmazlardı. O haberin gerçeğini MedyaRadar’da belgeleriyle açıklıyoruz…

İHALE 13 HAZİRAN 2022’DE YAPILDI!

İhale Zonguldak Alaplı’da bir park yapımı için düzenlenmiyor. Birincisi Anadolu’da bir park için 149 milyonluk ihale yapılması tabiatın kanununa aykırı. İhale 22 Haziran 2022 tarihinde ‘İstanbul geneli parkların yapımı’ başlığıyla yapılıyor. İhale açık usulle yapılıyor. 180 milyon yaklaşık maliyeti olan bu ihale  herkese açık yapılıyor.  İki firmanın teklif verdiği İhaleyi AK Partili belediyelerden ihale alan Fatih Şanioğlu ile Rozak İnşaat ortaklığı kazanıyor. İhalenin sözleşme bedeli ise 149 milyon 844 bin lira olmuş. Yapılan iş kalem kalem ihale cetvelinde açıklanmış. Hangi parklarda neler yapılacağı santim santim yazılmış.  Zonguldak Alaplı’da park yapılması işi de bu ihale kapsamında yapılmış. Yüzüncü Yıl Parkı’na harcanan para ise 19 milyon lira. O para da 149 milyonu içerisinden karşılanmış. Nedense yandaş medyanın da sosyal medyada paylaşılan videoyu araştırmadan, belgelendirmeden haber yapması şaşırtmadı. 

 

AK PARTİLİ O İSİM LİSTEDEN ÇIKARILDI!

MedyaRadar’da geçtiğimiz hafta AK Parti Küçükçekmece’de bir meclis üyesi adayının hırsızlıktan sabıkası olduğunu belgesiyle açıklamıştık. AK Parti’den kontenjan adayı olan M.K, kaçak elektrik kullanmaktan hüküm giydi. AK Parti, hırsızlıktan hüküm giyen bu ismi listeye ekledi. YSK, bu kişinin sabıkası olduğunu partiye bildirdi. Skandalı MedyaRadar haberiyle öğrenen Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, M.K.’yi listeden çıkarttı.