Politika
07 Eyl 2023 09:45 Son Güncelleme: 07 Eyl 2023 09:49

CHP’de şimdi de davetiye tartışması! ‘İster gelin, ister gelmeyin…’

9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi bu yıl 100. yılını kutluyor. CHP’nin 100. yılı 3 gün sürecek etkinliklerle kutlanacak ama öncesinde davetiye ve etkinlik tartışması var. CHP’de ne konuşuluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi 100. yıl etkinliklerine hazırlanıyor. 100'üncü yılı anısına 1923 adet hatıra parası ve 1923 adet hatıra pulu bastırıldı. Eski üyelere de davetiye gönderildi ama tartışma var.

CNN Türk'teki habere göre eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen konuyu şu ifadelerle aktardı:

“Açılışlar mitingler olurdu. Davetiye gönderirken bile insanlara ne gönderen belli ne alıcı belli isimleri bile yok insanları adamdan saymıyorlar. Geçmişine değer vermiyor. Geçmiş milletvekillerine, belediye başkanlarına, il başkanlarına göndermişler ama isim yok üzerlerinde. Ne zarfta isim var yani gönderen ismi ne de alıcının ismi var. Yani hiç önemli değil. İster gelin, ister gelmeyin, ister katılın, ister katılmayın. 100. yıl bizim için hiç önemli değil diye bakıyorlar.

Dün Bülent Baratalı ile konuştum. Davetiyeyi bana gönderdi. Biliyorsun ben ihraç edildim, davetiye gelmiyor. Bülent Bey ağlayarak gönderdi. ‘Bakın! Bizim değerimiz bu kadarmış’ dedi. Ama ondan sonra bize mesaj göndermişler. İhraç edildiğimiz adam ‘Toplantıya davetlisiniz’ diye mesajla gönderiyorlar bize. İhraç edilenlere, Yıldırım Bey’e göndermişler. O da ‘Antalya’da abi sana da geldi mi?’ diye bana da geldi. Bizim ihraç edildiğimizin bile farkında değiller. Bizi hem ihraç ediyorlar hem bize whatsapptan davetiye gönderiyorlar. Bizim ihracımız mı kalktı biz bilmeden.

Muhatap yok. Ne gönderen belli ne alıcı belli. Hiçbir şey belli değil. Yani bu nedir? Gönderin işte… Atın ortaya. Kim gelirse gelsin. Ortaya kalmış yani sahipsiz. Cumhuriyet Halk Partisi sahipsiz ise Türkiye’nin yüzyılı da sahipsiz zaten. Bu yönetim olduğu müddetçe ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’ye çok faydalı olacağına inanmıyorum. Çünkü geçmişine sahip çıkmıyor. Gönderdiği insanlara, davet ettiği insanlara sahip çıkmıyor.”

ETİKETLER
#chp #davetiye