Gündem
29 Mar 2024 15:27 Son Güncelleme: 29 Mar 2024 18:11

CHP'de para sayma soruşturması! İmamoğlu'nun yakın arkadaşı iş insanı Hüseyin Köksal da ifade verdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal ifade verdi. Köksal'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın arkadaşı olduğunu biliniyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında Hüseyin Köksal adliyeye geldi. Köksal ifadesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıt vermedi.

O İFADEYE TV100 ULAŞTI
Köksal’ın ifadesine tv100 ulaştı. Köksal, önce Hasan Hüseyin Şenyurt’un iddialarına ve dosyada adı geçen kişilere ilişkin konuştu. Şüphelilerinden Tuncay Yılmaz ve Fatih Keleş’le tanışıklarının çok eskiye dayandığını, Murat Kapki ve Ferhat Kapki ile arkadaş olduğunu belirtti. Dosyada adı geçen Ahmet Köksal’ın da amcasının oğlu olduğunu ifade etti.

Köksal, kuzeninin, adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait Medya A.Ş.’den aldığı açık hava ihaleleri ile sık sık gündeme gelen ve kısa sürede büyüyen “Advertcity” şirketinin ortaklarından biri olduğunu da söyledi. Şirketin diğer ortaklarını tanımadığını savundu.

Köksal, “Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı olan Murat Ongun’u genel olarak basından tanırım. Birkaç defa kendisiyle karşılaştığımız ve oturmuşluğumuz vardır. Dilekçede adı geçen Emrah Bağdatlı da arkadaşımdır” dedi.

Köksal, hakkında, görüntülerde yer alan paraları aracıyla taşıdığı iddia edilmişti. Köksal, ifadesinde buna da yer verdi, “Şirket şoförlerinden Servet Yıldırım’ın benim aracımla Serdal Taşkın’dan aldığı paraları Tuncay Yılmaz ve Fatih Keleş’e taşıdığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca iddia edildiği gibi benim Advertcity isimli şirketle resmi veya gayri resmi herhangi bir ortaklığım ve hissem bulunmamaktadır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığında para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz, CHP İstanbul İl Başkanlığının bulunduğu binayı CHP'ye satan Ali Rıza Braka, İmamoğlu İnşaat Şirketinin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi alınmıştı.

Söz konusu görüntülerde yer aldığı tespit edilen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel'in "şüpheli", hukuk bürosunun sahibi Gökhan Taşkapan'ın ise "bilgi sahibi" sıfatıyla ifadesinin alındığı soruşturmada, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Danışmanı Melih Morsümbül ile iş insanı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de ifade vermişti.