Politika
29 Oca 2021 17:27 Son Güncelleme: 29 Oca 2021 17:50

CHP'de istifa depremi! Mektup yazan vekiller istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi'nde mektup yazan vekiller istifa etti. Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy CHP'den ayrıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak şikayetlerini dile getiren 3 isim Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy, bugün Meclis'te gerçekleştirdikleri açıklama ile partiden istifalarını açıkladılar. 

3 isim, kısa süre önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti. Özel, Çelebi ve Aksoy'un Muharrem İnce'ye yakın oldukları ve İnce'nin kuracağı partiye geçecekler iddia edilmişti. CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"YANLIŞLARI GÖRÜP SUSABİLİRDİM, BUNU YAPAMAM" 

Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. 

Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter.  CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissettirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekil tayin etmediniz.  Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kuyrukçularının zihniyeti değil.

ÖZCAN ÖZEL: ÖNERİLERİMİZE HİÇBİR YANIT GELMEDİ 

CHP'den istifa eden diğer milletvekili Özcan Özel ise şunları söyledi: 

Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zararuriyeti doğmuştur. Sözlerimi Hacı Bektaş Veli'nin eline diline beline sahip çık sözleriyle bitirmek istiyorum.

Tüm çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum.