Politika
22 Nis 2024 07:12 Son Güncelleme: 22 Nis 2024 07:19

CHP’de istifa depremi: Flaş Lütfü Savaş iddiası! ‘Gizli ittifaklara…’

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, partisinin Hatay'da seçimi kaybetmesi nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Tiryaki, parti kadrolarında yer alan yöneticilerin aleyhte çalışma yaptığını öne sürdü.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki görevinden istifa etti. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Tiryaki, Lütfü Savaş'ın parti içindeki yöneticilerinin aleyhine çalıştığını iddia ederek, "Sayın Lütfü Savaş parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin sahte, aleyhte çalışmalarına, gizli ittifaklara, çıkar gruplarına, bürokrasi, özellikle Hatay Valisi’nin, Bakanların, Hatay geneli siyasi çalışmalarına, birçok hukuksuz, şaibeli durum ve hilelere rağmen 1 milyon seçmeni olan kadim kentimizde seçimi sadece 2500 oyla kaybetmiş bulunmakta" dedi.

‘CHP YÖNETİCİLERİ LÜTFÜ SAVAŞ’IN ALEYHİNE ÇALIŞTI’

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Lütfü Savaş’ın parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin aleyhte çalışma yaptığını iddia eden Tiryaki, “Sayın Lütfü Savaş parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin sahte, aleyhte çalışmalarına, gizli ittifaklara, çıkar gruplarına, bürokrasi, özellikle Hatay Valisi’nin, Bakanların, Hatay geneli siyasi çalışmalarına, birçok hukuksuz, şaibeli durum ve hilelere rağmen 1 milyon seçmeni olan kadim kentimizde seçimi sadece 2500 oyla kaybetmiş bulunmakta" diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı birçok hukuksuzluk ve şaibe ile kaybettiklerini, Erzin’i koruduklarını, Dörtyol’da 44 yıl sonra CHP bayrağını dalgalandırdıklarını söyleyen Tiryaki, “İskenderun’u kıl payı kaybettik, yıkık bir kent Antakya’yı türlü sebeplerle kaybettik. Partimizin kalelerinden Defne’yi kazansak da oy oranımız düştü, Samandağ’ı kaybettik” dedi.

‘PARTİMİN NEFERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM’

İl, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarıyla seçim sürecinde YSK’dan çıkan hukuksuz ve siyasi karara karşı son ana kadar mücadele ettiklerini kaydeden Hakan Tiryaki, mağlubiyetin sorumluluğu, adaylarının arkasında dik durmayı bilmenin gereği olarak istifa ettiğini, fakat partisini bir neferi olmaya devam edeceğini belirtti.