Gündem
13 Şub 2014 23:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

CHP'de İstanbul düğümü çözülüyor!

PM’nin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na atama yapma yetkisi verdiği İstanbul Kadıköy ve Çekmeköy adayları konusunda düğüm çözülüyor.

Kadıköy’de Canan Kaftancıoğlu, Çekmeköy’de ise sürpriz bir isim Muharrem Alparslan’ın ismi öne çıkmaya başladı.

CHP'de Kadıköy ve Çekmeköy adaylarının belirlenmesi için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre Kadıköy için İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu'nun ismi öne çıktı. Halen özel bir sağlık kuruluşunda yöneticilik yapan Kaftancıoğlu, 1980’de bir suikast sonucu öldürülen yazar Ümit Kaftancıoğlu'nun gelini.

İŞTE CHP'NİN KESİNLEŞEN ADAYLARI

2009 yılında yakınları siyasi cinayetlerde kaybetmiş aileleri bir araya getirerek Türkiye’de bu cinayetlerin yeniden tartışılmasına önayak olan Toplumsal Bellek Platformunu kurucusu olan Kaftancıoğlu, halen bu platformun aynı zamanda sözcülüğünü yapıyor.

Kaftancıoğlu, İstanbil İl Yönetimi’nin “olmazsa olmaz” tercihi olarak öne çıkıyor.

GÜRSEL TEKİN SÜRPRİZİ
Ancak Kadıköy için kulislerde konuşulan sürpriz isim ise Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu. İstanbul’daki aday belirlemelerinden rahatsız olan ve dün yapılan MYK’ya bu yüzden katılmayan Tekin, telefonlarına son iki gündür bakmıyor. Kadıköy’de belirleyici olmak isteyen Tekin, kendisine sorularak adayın belirlenmesinden yana tavır koyduğu ve bu yüzden rest çektiği  ifade ediliyor.

Kadıköy’de ayrıca Aykut Nuhoğlu ile İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'e de şans tanınan isimler arasında yer alıyorlar.

ÇEKMEKÖY’DE SİVASLI SÜRPRİZİ
CHP’de Çekmeköy adayı konusunda ise iki isim öne çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün burada aday yapmak istediği Hüseyin Sipahi’nin adaylığının parti yönetimine takılmasının ardından yeni aday arayışına girildi. Mustafa Sarıgül, Sipahi yerine halen Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Özata’nın ismini bildirdi.

Ancak Parti Yönetiminin, sürpriz bir ismi, Muharrem Alparslan’ın adaylığını Çekmeköy’de gündemine aldı.  Aslen Sivaslı olan Alparslan’ın adaylığıyla CHP, İstanbul’da ezici çoğunluktaki Sivaslı seçmenlere göz kırpmak niyetinde.

Günlerdir Sivaslı hemşeri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları Çekmeköy’de Alparslan’ın adaylığı için Genel Merkez ve parti yönetimini faks yağmuruna tuttukları bildirildi. Sivas CHP İl Başkanı Ulaş Karasu'nun da Alparslan'ın adaylığına destek verdiği ifade ediliyor.

1964 doğumlu Sivas doğumlu olan Muharrem Alparslan, 1989-1994 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunmuştu.