Politika
21 Ara 2023 08:57 Son Güncelleme: 21 Ara 2023 08:59

CHP’de gündem Akşener’in “savaş ilanı” çıkışı! "Her şeye rağmen son ana kadar..."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisindeki istifaların ardından yaptığı “savaş ilanı” çıkışı CHP’de rahatsızlık yarattı. CHP yönetiminin, gelişmeleri bugünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında masaya yatırması beklenirken, yönetime yakın çevreler “Her şeye rağmen son ana kadar işbirliği çabalarımızı sürdüreceğiz” deniyor.

Hürriyet’te yer alan kulis haberine göre, Akşener’in özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alması özellikle rahatsızlık yarattı.

Yönetime yakın çevreler gelişmeleri şöyle yorumladı:

"Bu sözlerde üzerimize alınacak bir şey görmüyoruz"

“Bunlar ‘birlikte kazanalım’ çabalarımızın hiç de hak etmediği sözler. Gizli saklı bir şey de yapmadık, her şey herkesin gözleri önünde yaşandı. İstifaların bizimle ne ilgisi var? Bunlar tümüyle kendi iç tartışmalarıyla ilgili. Gerçekten böyle bir şeyi biz istemiş ve bunun için özel bir çaba göstermiş olsaydık sonuçları daha farklı olurdu. O nedenle bu sözlerde üzerimize alınacak bir şey görmüyoruz. Her şeye rağmen son ana kadar işbirliği çabalarımızı sürdüreceğiz. Sonuçta yaşananları seçmenlerimiz en doğru şekilde takdir edecektir.” 

"Özgür Bey’in Meral Hanım’ı ziyareti de bu açıdan doğru olmadı"

CHP’li bazı kaynaklar ise süreç yönetiminde başta bazı yanlışların yapıldığı görüşünde:

“İYİ Partililer diyor ki, ‘CHP baştan uygun diplomasi kullanarak bizimle iletişime geçmedi’. Bundan rahatsızlar. Özgür Bey’in Meral Hanım’ı ziyareti de bu açıdan doğru olmadı. Öncesinde alt kanallar işletilmeliydi. Geçmiş örneklere de bakarsak, bu pek de CHP’nin yol yürüme şekli değildi. Sanki Ekrem Bey’in önerisiyle gerçekleşmiş bir ziyaret gibi algılandı. Evet, İstanbul seçimi bizim için çok önemli ancak İstanbul için bu kadar fedakârlık gösterilen bir yola girilmesi başka yerlerde işbirliği siyasetine zarar verir"