Politika
03 Eyl 2023 13:25 Son Güncelleme: 03 Eyl 2023 13:26

CHP'de değişim tartışması devam ediyor! ‘Kimse kendini partinin üstünde görmesin…’

CHP adım adım 38'inci olağan kurultaya gidiyor. Değişim tartışmasıysa devam ediyor. Son olarak Erzincan merkez ilçe kongresinde basın açıklaması yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den değişim tartışmalarıyla ilgili bir çıkış geldi. Değişim isteyenleri eleştirdi.

Seçim sonra değişim tartışmalarının başladığı CHP'de art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gözler büyük kurultaya çevrilmişken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokratikleşmenin ne olduğunu herkes görecek, tanık olacak" dedi.

Bu süreçte değişim tartışmalarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise rotayı belediye başkanlığında çevirdi. "Yola çıktığımı ifade edebilirim. Ancak adayım demek hadsizlik olur" ifadelerini kullandı.

SARIGÜL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK

"Her göreve talibim, bu genel başkanlıksa da genel başkanlık" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in ise kurultayda değişimin adayı olmaya hazırlandığı konuşulurken, son olarak CHP cephesinden yeni bir çıkış daha geldi.

CNN Türk'teki habere göre Erzincan merkez ilçe kongresinde basın açıklaması yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül değişim isteyenleri eleştirdi.

"CHP'yi iktidar yapmak için çalışmayanlar yönetici olmak için yarışa çıktılar. CHP ve Kılıçdaroğlu'na her zamankinden çok ihtiyacımız var. Biz kariyer heveslisi değil, Türkiye sevdalısıyız" dedi.

SARIGÜL DEĞİŞİM İSTEYENLERİ ELEŞTİRDİ

Sarıgül'ün "Kimse kendini partinin üstünden görmesin. Kimse aldığı oyu kendi hesabına yazmasın. Partimiz güçlüyse biz güçlüyüz" sözleri ise dikkat çekti.