Politika
14 Eyl 2023 11:38 Son Güncelleme: 14 Eyl 2023 11:40

CHP'de bir aday daha belli oldu! Antalya için yeniden Muhittin Böcek denilecek

Yerel seçimlere aylar kala yavaş yavaş partilerin adayları da belli oluyor. CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, mevcut başkan Muhittin Böcek olacak.

Antalya Expres gazetesinden Teslime Tosun’a konuşan CHP Lideri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili “Muhittin Başkanımız çok iyi çalışıyor. Çok güzel projelere imza atıyor. Daha tamamlaması gereken projeler var. Adayımız o. Kimse başka bir şey düşünmesin” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Teslime Tosun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

Ziyarette yapmış olduğu sohbet ile ilgili köşe yazısında ayrıntıları paylaşan Teslime Tosun, Büyükşehir belediye Başkan adaylığı ile ilgili de Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadelerini kaleme aldı.

Teslime Tosun’un ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi düşünüyorsunuz’ sorusunu yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu son günlerde CHP’nin  kulislerinde dolaşan dedikodulardan haberdar olduğunu da ima ederek “Kimse başka bir şey düşünmesin” notuyla Başkan Muhittin Böcek’in yeniden adaylığını açıkladı.

İKİNCİ DÖNEM DAHA ÖNEMLİ

2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’den belediyeyi devralan Muhittin Böcek’in çok önemli işlere imza attığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, son bir hafta içinde yaptığı açıklamalarla CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının ilk dönemlerinde AK Partili başkanların bıraktığı borçları ödediklerinin altını çizdi. Başkan Muhittin Böcek’in de AK Parti döneminin borçlarını ödediği için vaatlerinin büyük çoğunluğunu gerçekleştirse de hayalindeki projeler için ikinci döneme ihtiyacı olduğunu belirten CHP Lideri, “Başkanlarımız ikinci dönemlerinde çok daha büyük işlere, projelere imza atacak” diye konuştu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeniden aday olacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek’in de yeniden adaylığını açıklamış oldu.