Gündem
30 Eki 2013 06:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

CHP VE MHP ANKETLERİNİ YAPAN ŞİRKET SOYULDU!

CHP ve MHP'nin anketlerini yapan Sonar araştırma şirketinin bürosu soyuldu. Hırsızlar 13 bilgisayarın hard disklerini çaldı.

Hırsızlar içerisinde ‘CHP’den Mustafa Sarıgül mü yoksa Gürsel Tekin mi aday olsun’ anketinin de olduğu çok sayıda hard diski çaldı.

Çok sayıda siyasi anket çalışmalarıyla tanınan SONAR Araştırma Şirketi önceki gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu. Hırsızlık, bugün taşınacak olan şirkete sabah saatlerinde gelen çalışanların bilgisayarların hard disklerinin çalındığını görmeleriyle ortaya çıktı. Aynı binada bulunan bir film şirketine de giren hırsızlar çok sayıda hard diski çalarak kayıplara karıştı.

500 bin dolar zarar

Polis yaptığı araştırmada hırsızların önce binanın güvenlik kameralarını kapattığını ayrıca telefon hatlarını kestiğini belirlerken şüphelilere ait olduğu düşünülen bir parmak izi ise tuvalet sifonunun su basma düğmesinde bulundu. Sonar Araştırma Şirketi sahibi Hakan Bayrakçı “Bilgisayar hard disklerinde 25 yıllık araştırmalar vardı. Yaklaşan seçimlerle de ilgili bitmiş yada bitmek üzere olan bir çok proje vardı. Zararımızın 400-500 bin dolar olduğunu düşünüyorum” dedi.

13 hard diskin çalındığı olayda, hard disklerin içerisinde ‘İstanbul’dan Mustafa Sarıgül mü yoksa Gürsel Tekin mi aday olsun’ araştırmasının dışında CHP ve MHP aday adaylarına yönelik çok sayıda araştırmanın bulunduğu, bu araştırmaların sonuçlarının bazılarının kamuoyuna açıklanmadığı öğrenildi.

Hırsızlığın ardından polisin kendileriyle çok ilgilendiğini titiz bir çalışma sürdürdüğünü söyleyen Hakan Bayrakçı “Bana hırsızlığın normal bir hırsızlar tarafından yapılmış olabileceğini söylediler. Ben polisin burada ne olduysa bir film gibi ortaya çıkaracağına inanıyorum.” dedi. Polis yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü şüphelilerin kimliklerinin tespit edilerek yakalanmaları için çalışmaların devam ettiğini söylediler.

CHP’lilere dadandılar

CHP’li milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerine yönelik hırsızlık olaylarının ardından CHP’nin kamuoyu anketlerini yapan SONAR da hırsızların hedefi oldu. CHP’de son olarak 16 Ekim’de İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın evine hırsız girmişti. Hırsızlar gündüz kapıyı girerek girdikleri Salıcı’nın evinden para ve değerli hiçbir eşyayı almadan ayrılmışlardı. Salıcı’dan önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Milletvekili Kamer Genç, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı’nın evlerine de hırsız girmiş, bu olaylarda da evlerdeki değerli eşyalara dokunulmamıştı.

Vatan