Gündem
05 Ara 2023 20:22 Son Güncelleme: 05 Ara 2023 20:26

CHP, TRT Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ziyaretini “Özgür Özel’den tepki çeken görüşme” başlığıyla haberleştiren TRT’yi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet eden CHP, şimdi de TRT Genel Müdürü ve yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Yargı ve RTÜK görevini yerine getirmese de tarihe not düşeceğiz” dedi.

TRT, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ziyaretini “Özgür Özel’den tepki çeken görüşme” başlığıyla haberleştirmişti. Haberin hazırlanış şekline tepki gösteren CHP, TRT’nin haberi ile ilgili RTÜK’e şikayette bulunmuştu. CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Bulut tarafından yapılan şikayette “Bu ayrımcı dil, 85 milyonun vergileriyle, tarafsız bir yayın yapması gereken bir kamu kuruluşunun dili olamaz. TRT yönetiminin kendi duygu ve düşünceleriyle haberleri şekillendirmeleri, bir siyasi parti aleyhine algı oluşturma gayretine girişmesi TRT Kanunu’na aykırıdır ve suçtur” ifadelerine yer verilmişti.

Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak

TRT’ye yönelik tepkisini sürdüren CHP, şimdi de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında verilecek suç duyurusunda haberle ilgili sorumluların cezalandırılması istenecek.

Burhanettin Bulut: Tarihe not düşeceğiz

Suç duyurusu ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, şunları söyledi: “Evrensel yayın ilkelerine uymayan, yasaların dışına çıkan, hukuk tanımayan, iktidarın sözcülüğüne soyunan TRT yönetimi suç işliyor. TRT’nin görevi siyaset yapmak değil, tarafsız haber yapmak. 25 milyon vatandaşın oy verdiği bir partiyle ilgili tek yanlı, siyasi yorum ve eleştiri içeren bir dille haber adı altında bu pespayeliği yayınlamak kamu yayıncılığına sığmaz. TRT, sadece iktidara oy veren vatandaşların değil, 85 milyonun vergileriyle yayın yapıyor. İktidara, iktidarın politikalarına ve iktidar yöneticilerine en küçük bir eleştiri bile RTÜK aracılığı ile cezalandırılırken TRT’nin bu haberi görmezden gelinemez. TRT yönetimi suç işlemeyi, kanunları çiğnemeyi alışkanlık haline getirdi. TRT milletin değil, Saray ve İletişim Başkanlığı’nın yayın kurumuna dönüştü. Yargı ve RTÜK görevini yerine getirir, getirmez. Ancak tarihe not düşmek açısından RTÜK’e şikayet dilekçemizi verdik, takip ediyoruz. Savcılığa da TRT Genel Müdürü ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. RTÜK ve yargıdan görevini yapmasını bekliyoruz. Görevini yerine getirmese de tarihe not düşeceğiz.”

 

ETİKETLER
#trt #chp #suç duyurusu