Politika
23 Eki 2023 20:13 Son Güncelleme: 23 Eki 2023 20:19

CHP Tanju Özcan'ı af mı ediyor? ‘3 partiden resmi teklif var’

CHP'de yapılacak kurultay öncesi partiden ihraç edilen isimlerin affı konusu Parti Meclisi toplantısının gündeminde yer alacak. Öte yandan CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan’la ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor.

CHP’de büyük kurultay öncesi yapılacak Parti Meclisi toplantısının gündem maddeleri ortaya çıkmaya başladı.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, toplantının gündem maddelerinden biri de partiden ihraç edilenlerin affı konusu.

KİMLERE AF GELECEK?

Habere göre, CHP'de 100. yıl affına ilişkin Parti Meclisi üyelerine bir gündem metni iletildi. Bu metinde "Partimizin 100. Yılı münasebetiyle kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanma isteklerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınmasının görüşülmesi” maddesi yer alıyor.

CHP'den ihraç edilmiş isimler arasında yer alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan ve Öztürk Yılmaz gibi isimlerle ilgili nasıl bir karar alınacağı merak konusu.

Parti Meclisi toplantısında ayrıca 38. Olağan Kurultay için hazırlanan MYK Çalışma Raporu görüşülüp karara bağlanacak.

KİMLER İHRAÇ EDİLMİŞTİ?

CHP’den ihraç edilenler arasında Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan, Öztürk Yılmaz, Tanju Özcan gibi isimler yer alıyor. Bu isimler arasında en çok ön plana çıkan isim ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Özcan çok yakın zamanda ve oldukça olaylı bir şekilde partiden ihraç edilmişti.

‘KARARIM BİR GÖRELİM…’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan af kararıyla ilgili konuştu. Özcan “Ben de gelişmeleri basından takip ediyorum. Nasıl bir karar olacak, kimleri kapsayacak, kimleri kapsamayacak, belirli bir süre koyacaklar mı? Bu kararı, görmeden net bir cevap veremem. Fakat karar çıkıp, seni de bağlıyor denilirse; o zaman meclis üyelerimizle, buradaki arkadaşlarla, parti örgütlerimizle, konuşup değerlendirme yaparız. Zaten şunu söylüyorum; benim bir yere gittiğim yok. CHP’liyim zaten, şu an hukuki bağım yok. Kararın detayları ile ilgili de bilgim yok. Ne genel merkezden beni arayıp, bir şey söyleyen oldu ne de ben genel merkezden birini arayıp, bir şey sormadım. Karar bir verilsin, görelim. Ondan sonra atılacak adımı arkadaşlarımızla istişare edip, atarız” dedi.

‘BOŞ KONUŞMASINLAR’

Yerel seçimler için kendisine resmi teklifler geldiğini açıklayan Özcan, “3 partiden resmi teklif geldi. Bazı partiler ise istikşafi olarak yoklama yapmaya devam ediyor. Başka bir partiye sıcak bakmıyorum. Geçecek olsaydım; AK Parti, MHP beni havada kapardı. O yüzden boş konuşmasınlar. CHP’ye döner miyiz, dönmez miyiz belli olsun ama başka bir partiden aday olmayacağım; bu kesin” ifadesini kullandı.

 

ETİKETLER
#tanju özcan #chp