Politika
06 Ağu 2023 17:09 Son Güncelleme: 06 Ağu 2023 17:11

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan ‘süreci başlattık’ çıkışı! ‘Parti yönetimi değişecek…’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti içinde devam eden 'değişim' tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Değişim sürecini kongrelerle başlattıklarını ifade eden Öztrak, "İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Bunların hepsi olacak. Süreci biz başlattık." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti içinde değişim sürecini kongrelerle başlattıklarını söyleyerek, bir dizi açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Erdoğan Orhan Kongre Merkezi'nde düzenlenen CHP Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'nde, devam eden kongrelerin CHP'nin yenilenme sürecinin parçası olduğunu kaydetti.

“CHP HER İKİ OYDAN BİR TANESİNİ ALDI”

Bir seçim süreci yaşandığını ve o seçimin kazanılamadığını ifade eden Öztrak, "Bir seçim sürecinden geçtik, maalesef o seçimde kazanamadık. Ama bir şeyi görmemiz lazım. Bu seçimde bir gerçek ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Türkiye'de atılan her iki oydan bir tanesini aldı" dedi.

“İL BAŞKANLARIMIZ, KURULTAY DELEGELERİMİZ, PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞECEK”

Öztrak, tek düşüncelerinin kavga etmek yerine aldıkları oy oranını yukarıya taşımak olması gerektiğini belirterek, "Şimdi biz bunun üzerine daha fazla oyu inşa etmek yerine daha birinci günde başladık birbirimizle kavga etmeye. Değişim, arkadaşlar tabii ki yenileneceğiz, yenileniyoruz. Bu kongreyi niye yapıyoruz? İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Bunların hepsi olacak. Süreci biz başlattık" diye konuştu.