Gündem
17 Nis 2014 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

CHP Şamil Tayyar'a açtığı 5 kuruşluk davayı kazandı

CHP'nin kapatılmasını isteyen Şamil Tayyar 5 kuruşluk manevi tazminata mahkum edildi.

CHP, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar aleyhine açtığı 5 kuruşluk manevi tazminat davasını kazandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Şamil Tayyar'ın iftiracılığı ve değeri mahkeme kararıyla tescil edildi." dedi.

CHP'den yapılan açıklamada, "Tayyar'ın, 'CHP ve DHKP-C Esad'ın biri legal diğeri illegal iki örgütü haline geldi. Teröre bulaştığı iddiasıyla CHP hakkında kapatma davası açılmalıdır' açıklaması üzerine,Cumhuriyet Halk Partisi 'nin manevi kişiliğine hakaret edildiği, iftirada bulunulduğu gerekçesiyle Şamil Tayyar aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açıldı. CHP'nin açtığı dava Ankara 18.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karara bağlandı ve 5 kuruşluk manevi tazminata hükmedildi.” denildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan mahkeme kararından sonra, "Partimize yönelik her iftira, karalama ve yalan beyanının hesabını yargı önünde soruyoruz. Partimizin saygınlığına, onuruna yönelik bu suçlama için de yargıya başvurmuş, ilgili kişi hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açmıştık. Mahkeme kararını verdi. Şamil Tayyar aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminata hükmetti. Bu kararla Tayyar'ın iftiracılığı ve değeri mahkeme tarafından da tescillenmiş oldu." dedi.