Politika
14 Haz 2017 12:22 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:32

CHP Muğla Milletvekili Üstündağ:

-"Termik santral çılgınlığından vazgeçilmesi hayati bir konudur. İktidara sesleniyoruz; Muğla'da termik santral yapmaktan vazgeçin. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir"

TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, "Termik santral çılgınlığından vazgeçilmesi hayati bir konudur. İktidara sesleniyoruz; Muğla'da termik santral yapmaktan vazgeçin. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir." dedi.

Üstündağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Muğla ve çevresinde termik santral yapımına ilişkin girişimler olduğunu belirterek, bu durumu eleştirdi.

Termik santrallar, maden sahaları ve kül depolarının Muğla'nın tarihi kültürel değerleri, çevre güzellikleri ile tarımsal alanlarına zarar vereceğini belirten Üstündağ, bunların bölge halkının sağlığını da tehdit edeceğini söyledi.

Muğlalıların bölgedeki mevcut termik santralların olumsuzlukları ile baş etmeye çalışırken yeni girişimlerin kabul edilemez olduğunu ifade eden Üstündağ, "Termik santral çılgınlığından vazgeçilmesi hayati bir konudur. İktidara sesleniyoruz; Muğla'da termik santral yapmaktan vazgeçin. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir." diye konuştu.

Üstündağ, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Marmaris Okluk Koyu'nda yaptırılan cumhurbaşkanlığınca kullanılan yaklaşık 200 metrekarelik yazlık konukevinin yıkılarak, yerine 300 odalı yeni bir yapının inşa edildiğini de söyledi.

Eski binanın mütevazı bir yapı olduğunu, ancak yeni inşaatın büyüklüğü nedeniyle çevre tahribatına yol açtığını öne süren Üstündağ, "Turgut Özal döneminde yapılan son derece mütevazi cumhurbaşkanlığı yazlık köşkü yıkılarak kaçak yazlık saray yapılıyor. Denize dolgu yapılarak yatlar için iki de iskele planlanıyor. Ben sormak istiyorum; 300 odalı yazlığı ne yapacaksın? Bütün sülalene mi tatil yaptıracaksın, yoksa çoluk çocuğu çok olan Katar prenslerine mi tatil yaptıracaksın?" diye konuştu.

Üstündağ, inşaatın bulunduğu alanın 1. derece doğal sit alanı olduğunu, ancak sessiz sedasız plan değişikliğine gidildiğini iddia etti.

İnşaat nedeniyle koydan geçişlere izin verilmediğini, bölge vatandaşlarının kendi arazilerine bile gidemediğini savunan Üstündağ, "Doğaya aykırı bu yapımı ve çevre katliamını hemen durdurun. Burası yazlık yapılacak yer değildir." ifadelerini kullandı.