Gündem
28 Oca 2013 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

CHP MEDYAYI GÖZ HAPSİNE ALDI!

CHP, basın izleme merkezi ile ulusal ve uluslararası basın yayın kuruluşlarını 24 saat yakından izleyecek.

CHP'nin İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel merkez binasının 13. katındaki birimi, düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı.

İktidarın basını olağanüstü bir baskı altında tuttuğunu, CHP'nin ise tüm eleştirilere hoşgörü sınırları içinde yaklaştığını ifade eden Tekin, ancak bu hoşgörüye rağmen yalan haberlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand'ın cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun korumasına ilişkin yazılan bir köşe yazısının ''bardağı taşıran son damla'' olduğunu belirten Tekin, parti olarak haklarında çıkan haberleri daha yakından takip edeceklerini belirtti.

Tekin, ''Elbette CHP tabu değildir, tartışılacaktır, eleştirilebilir, ama CHP'ye saldırıyı, hakareti bir alışkanlık haline getirip, 'acaba bu saldırıyla iktidardan nasıl prim alabilirim' anlayışı içinde olan gazetelerle de elbette hukuken hesaplaşacağız'' diye konuştu.

Basın izleme merkezinin yaklaşık 15 gün içinde hizmete geçeceğini belirterek, Türkiye'nin ve dünyanın gündemini teknolojik imkanların da yardımıyla gün gün takip edeceklerini anlattı. 

-Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları yakından takip edilecek-

Gürsel Tekin'in açıklamalarının ardından basın izleme merkezi görevlileri kendi görev alanları ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

CHP Basın İzleme Merkezi, ''Uluslararası Medya'', ''Ulusal Medya'', ''Yerel Medya'', ''İnternet Medyası'', ''Yeni Medya'', ''Başbakanlık Demeç İzleme Birimi''nin yanı sıra görüntü ve fotoğraf birimi ile mitinglere yönelik çalışma grubundan oluşuyor. Medya birimleri kendi alanlarında basın ve yayın kuruluşlarını izlerken, miting çalışma grubu ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mart ayından itibaren yoğunlaşması planlanan mitinglerinin programını hazırlayacak.

Merkez bünyesindeki ''Başbakanlık Demeç İzleme Birimi'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamalarını yakından takip ederek, söylem analizleri yapılacak ve bunlar raporlar haline getirilecek.

Bunun yanında CHP'nin sosyal medyada görünürlüğünü artırmak adına da başta karikatür ve kısa filmlerden oluşan görsel malzemeler hazırlanacak.