Medya
23 Haz 2021 14:31 Son Güncelleme: 23 Haz 2021 14:40

CHP medyası kara parayla mı fonlandı? Sabah yazarı ‘skandal büyük’ dedi!

Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar arasında kavga boyutuna varan tartışmanın ardından muhalif medyanın geçmişi de tartışılmaya başlandı. İki isim arasında yaşananları kaleme alan Sabah yazarı Mevlüt Tezel, çarpıcı ifadeler kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın gazetecilerle şaibeli ilişkilerine dair tartışma, Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar arasında kavga boyutuna vardı. İki isim, Artı 1 TV ile ilgili büyük bir tartışmayı geride bırakırken arka planda yaşananlar ise hala konuşulmaya devam ediyor.

Yaşanan kavgaya dair detayları köşesine taşıyan Sabah yazarı Mevlüt Tezel ise dikkat çeken bir soru sordu: “Skandal büyük! CHP medyası, kara parayla mı fonlandı?”

İşte Tezel’in o yazısı…

“[Yılmaz] Özdil, muhalif gazetecilerin [Sezgin Baran] Korkmaz'ın finansörlüğünde televizyon kurduğunu ifşa etti! Medyada patlayan bu son lağımdan gelen kokular fena! Artı 1 TV'yi kim kurdu? Sahibi kimdir? İşin aslı nedir?

Resmi belgelerde Artı 1 TV, Düzey Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş'ye ait ve kurucusu da Tuncay Mollaveisoğlu olarak görünüyor. Kanal 29 Nisan 2013'te düzenli yayına geçti.

Kanalın kuruluşunun perde arkasında ise Uğur Dündar, Erdoğan Toprak ve Ekim Alptekin olduğu iddia ediliyor. Alptekin'in kara para aklama firarisi SBK'ın ortağı olduğu söyleniyor.

Öte yandan Dündar'ın kanalı kuran paravan şirketin arkasında Korkmaz'ın olduğunu öğrenince kanaldan ayrıldığı iddia ediliyor.

Ancak "Benim hakkımda soru soramazsın, cenazeme gelme" demekle de olmuyor bu işler! Dündar hep "Gazetecilik soru sormaktır" derdi. Özdil de sordu işte! Dündar da haklı olabilir. Araştırılsın doğrular ortaya çıksın!

Artı 1 TV kadrosunda Uğur Dündar'ın yanı sıra; Can Dündar, Mirgün Cabas, Banu Güven, Barbaros Şansal, Özgür Mumcu gibi muhalif isimler de yer alıyordu. Can Dündar, sunduğu haber bülteninde FETÖ kaynaklı tapeleri bile yayınlıyordu! Sonra kanal kapandı. Mali kriz yüzünden kanal kapandı dediler!

Asıl bu sorular tartışılmalı: "Onlar yandaş" lafını ağızlarından düşürmeyen, her gün dürüst gazetecilik nutukları atanlar, Korkmaz'ın kara parasıyla mı habercilik yaptılar?

Ya da kara parayla habercilik yaptıklarını biliyorlar mıydı?

Sonra ne oldu da mali kriz çıktı? Kara para CHP medyasına uzanmış mıydı? Çok karışık, oyun içinde oyunun da olabileceği olaylar bunlar!

Sezgin Baran Korkmaz'ı daha çok konuşuruz!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın!