Gündem
16 Şub 2014 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

CHP liderinden ünlü ekran yüzüne "dikiz" davası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmayı "ayıp" olarak nitelendirerek "Lüften 18 yaşından küçük çocuklarınıza bu haberimizi izlettirmeyin" diyen ünlü ekran yüzünü dava etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen Ekim ayında Başbakan Erdoğan hakkında “Dolmabahçe'den Kadıköy vapurunda gelen kadınları dikizliyor” demesi yeniden gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, bu sözlerinden dolayı CHP lideri Kılıçdaroğlu'na geçen yıl 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Tartışma yaratan sözlerini bu kez Kılıçdaroğlu mahkemeye götürdü. CHP lideri, sözlerini yorumlayan bir gazeteciden para istiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TGRT Haber’de Ana Haber Bülteni’ni sunan gazeteci  Fuat Kozluklu’dan şikayetçi oldu.

Kılıçdaroğlu, “Kişilik haklarıma, şeref ve onuruma, manevi kişilik değerlerime ağır saldırılarda bulunmuştur” diyerek Kozluklu’dan 40 bin TL, TGRT Haber Televizyon A.Ş.’den de 40 bin TL olmak üzere toplamda 80 bin TL manevi tazminat talep etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çiğdem Çağlayan Demiroğlu, şikayetlerinin Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Mahkeme tensip tutanağına göre, 30 Ekim 2013 günü saat 18’de başlayan ‘Fuat Kozluklu ile Ana Haber’de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun  29 Ekim’de Ankara Tandoğan Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmayı ekrana taşınmış; Başbakan Erdoğan için "Kadınların ne giyeceğine ve nasıl yürüyeceğine ve kaç çocuk doğuracağına karışıyor. Üstüne birde oturmuş Dolmabahçe'den Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor." ifadelerini kullanmıştı.  http://www.youtube.com/watch?v=bBhaoZ-1nGE

Dava tutanağında, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini ‘ayıp’ diyerek yorumlayan Fuat Kozluklu’nun, “Lütfen 18 yaşından küçük çocuklarınıza izlettirmeyin bu haberimizi…” diyerek başlayan sözlerinin hiçbir şekilde eleştiri sınırında değerlendirilemeyecek olan, açıkça davacı müvekkilim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun manevi kişilik değerlerini, kişilik haklarını, onur ve şerefini hedef alan beyanları manevi tazminat gerektirmektedir. Davalı uslüp ve beyanlarıyla davacı müvekkilimin kişilik haklarına ağır ve açık saldırıda bulunmuştur. Fuat Kozluklu’nun kasta dayanan ağır kusuru sabittir ve aleyhine manevi tazminatın tüm koşulları oluşmuştur. 40 bin TL’nin yayın tarihi olan 30/10/2013 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmesi talebiyle işbu davayı açma zarureti doğmuştur.”  deniliyor.