Politika
26 Eki 2023 16:18 Son Güncelleme: 26 Eki 2023 16:23

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi ilçe başkanıyla gizli görüşme yaptığı bina kaçak çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta sonu İstanbul’da DEVA Partili ilçe başkanları ile yaptığı gizli görüşmenin gerçekleştiği binanın 17 katının kaçak olduğu gerekçesiyle CHP’li Esenyurt Belediyesi tarafından iki kez mühürlendiği ortaya çıktı. DEVA Partisi ile gerilime neden olan gizli görüşmenin gerçekleştiği binanın DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a ait olduğu ve yargı sürecinin devam ettiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, DEVA Partisi’nin İstanbul’daki bazı ilçe başkanları ile gizlice organize ettiği buluşma, DEVA Partisi’nden istifa eden Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a ait Empire İnşaat binasında yapıldığı ortaya çıktı. 

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Beylikdüzü Belediye Başkanı olan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ev sahipliği yapan Kahriman’ın, Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt Belediye Başkanlığı döneminde başladığı inşaat nedeniyle Esenyurt Belediyesi ile mahkemelik olduğu ortaya çıktı.  

22 KATLA BAŞLAMIŞTI, 17 KAT DAHA EKLEMİŞ
İlk başta 22 kat olarak ruhsat alan bina için daha sonra, Necmi Kadıoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde belediye ile bir protokol yapıldı ve protokol kapsamında inşaata 17 kat daha eklendi. Daha sonra CHP’den seçilen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt döneminde, protokolün usulsüz olduğu gerekçesiyle 17 katın kaçak olduğu tespiti yapıldı. Esenyurt Belediyesi bunun üzerine ruhsatını iptal ettiği binayı mühürledi ve yargıya başvurdu. Mahkemeyi Halis Kahriman kazanınca binadaki mühür kaldırıldı ancak Esenyurt Belediyesi yönetimi bu kez, Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANI BOZKURT: İKİ KEZ MÜHÜRLEDİK, MAHKEMEYE GİTTİLER
Binanın son durumu ile ilgili  açıklama yapan  Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, binayı bugüne kadar iki kez mühürlediklerini belirterek, “Geçmiş yıllarda aldıkları ruhsatın uygun olmadığını ve geçmiş dönem yapılan yanlış uygulamaların usulsüz olduğunu tespit etmiştik. Mühürledik, sonra mahkemeye gittiler. Mahkeme sonuçlanınca da biz de itirazımızı istinafa taşıdık” dedi. 

Halis Kahriman ise, iddialarla ilgili, “3-4 yıl önceki meseleyi konuşmaya ne gerek var. Mahkeme de ayrıca bizi haklı buldu. Belediye de itiraz etti. Bugünlerde buradaki sürece ilişkin de kararın çıkmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.