Politika
28 Oca 2023 21:56 Son Güncelleme: 28 Oca 2023 22:00

CHP lideri Kılıçdaroğlu Sinan Ateş'in annesine seslendi! "Bu ateş en tepedekileri de yakacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in, "Ben içime taş basarak ben oğlumun toprağıyla duruyorum" sözleriyle gündeme gelen annesine seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in Bursa'daki babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Sinan Ateş'in acılı annesinin sözleri ziyarete damga vurdu.

"BEN İÇİME TAŞ BASARAK OĞLUMUN TOPRAĞIYLA DURUYORUM"

Anne Ateş, "Ben içime taş basarak ben oğlumun toprağıyla duruyorum. Benim oğlum güzel insanları yetiştirmek için insanları güzel yerlere çekmek için uğraştı. Bu mu olmalıydı sonucu?" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada Sinan Ateş'in annesine seslendi.

"4 AY SONRA GÖRÜŞECEĞİZ"

Ateş için adaletin tecelli edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "'Adalet yoksa niye yaşayalım? Ben içime taş basarak oğlumun toprağıyla duruyorum' diyen acılı anneye sesleniyorum; oğlunuz Sinan Ateş için adalet tecelli edecek. Bu iş torbacılarla kalmaz. Bu ateş en tepedeki suçluları da yakacak. Şimdi istedikleri kadar polise-savcıya baskı yapsınlar, dua okunmasını yasaklasınlar, 4 ay sonra görüşeceğiz. O çetenin yakasına yapışıp ailenin acısını bir nebze olsun dindireceğiz. Acılı anneye ve aileye bir kez daha sabır diliyorum. Tüm halkımızdan, merhumun ruhuna okunacak bir mevlidi bile yasaklayan zihniyete karşı Sinan Ateş ve ailesi için dua etmelerini istiyorum."

18 KİŞİ TUTUKLANDI

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında, aralarında olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen "Dodo" lakaplı Doğukan Çep, Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş, avukat S.Ö. ve iki özel harekat polisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Emre Yüksel hakkında sosyal medyada ve bazı mecralarda MHP genel başkan yardımcısının özel kalemi olduğu ileri sürülmüştü ancak bu iddialar MHP tarafından yalanlanmıştı.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti. Sinan Ateş 2 Nisan 2020 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa ederek Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde çalışmaya başladı. Sinan Ateş evli ve 2 çocuk babasıdır.