Politika
27 Nis 2022 12:18 Son Güncelleme: 27 Nis 2022 12:31

CHP lideri Kılıçdaroğlu resti çekti! 'Yolunuz açık olsun'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yoktur ama bu iktidar çözemez. Yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyurun yürüyeceğiz. Hayır mevcut düzenden memnunuz diyorsanız. Yolunuz açık olsun. Ayrılın bizden." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelliler Çalıştayı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis’te partisinin grup toplantısında yaptığı, “Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Ya bana katılın ya şimdi, şu anda yolumdan çekilin” sözlerinin anlamı sorulan CHP lideri, “Arkadaşlar Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz ben de biliyorum. Adalet yok. Hukuk yok. Demokrasi yok. Anayasa ayaklar altında. Bu ülkede herkes perişan halde ama sarayın sesi bile çıkmıyor. Ülke neredeyse sahipsiz durumda. Ben bu ülkeyi seven bu ülke için çaba harcayan, bayrağımızın özgürce dalgalanmasını isteyen vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım. ‘Bizim vatanını satanlarla kavga etmemiz lazım’ dedim. Bu laf doğru. Ben bunu seslendirmek zorundayım” dedi.

‘BUYURUN GELİN BERABER YÜRÜYECEĞİZ’
Gezi davasında verilen kararını bir kez daha eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İnanabiliyor musunuz bir davadan beraat ediyorsunuz, aynı dava yeniden açılıyor bu defa müebbette mahkûm ediliyorsunuz. Böyle bir Türkiye’yi siz ister misiniz? Ben istemem. Bunun için de ben yurttaşlarımı uyarmak zorundayım. Ciddi bir sorunumuz var. Ekonomiye bakın, dış politikaya, vatandaşa bakın. Milyonlarca çocuğun karanlığa mahkûm edildiği bir Türkiye’de ben ne söyleyeyim. Ne konuşayım? Bu çocuklar acaba nasıl okula gidiyorlar, nasıl besleniyorlar, nasıl banyo yapıyorlar? Bunu düşünen var mı” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Elektrikler kesildi. Tek cümle. O cümlenin ardında milyonlar var. Ben onların yaşadığı dramı yaşamak zorundayım o konuşmayı yapmak için. Ben o dramı yaşadım ve o konuşmayı yapmak benim hakkım. Ben bütün vatandaşlarımın sorunlarına sahip çıkmak zorundayım. Şunu da açık ve net söylüyorum. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Tek kişilik hükümet bu sorunu çözemez, kapasitesi yok. Bu sorunun çözümünün tek yolu var, demokratik yollarla sandığın gelmesi. O nedenle bütün arkadaşlarıma söyledim. Eğer bunu istiyorsanız, yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyurun gelin beraber yürüyeceğiz. ‘Hayır biz mevcut düzenden memnunuz’ diyorsanız yolunuz açık olsun dedim.”

‘YALNIZ BIRAKILDIĞINIZI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ’ SORUSUNA YANIT
Gazetecilerin, “Yalnız bırakıldığınızı mı düşünüyorsunuz” sorusuna CHP lideri, “Geniş kitleleri yanıma çekmeye, geniş kitlelerin sözcüsü olmaya, geniş kitlelerin dertlerini Mısır’daki sağır sultan duydu saraydakinin de duymasını istedim” yanıtını verdi.