Gündem
21 Nis 2019 14:26 Son Güncelleme: 22 Nis 2019 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şok saldırı!

Saldırı, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir şehit cenazesinde gerçekleşti

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Hakkâri'de Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

NTV'den Serkan Kaya'nın bildirdiğine göre, hem cenaze töreni sırasında, hem de cenaze sonrasında büyük olaylar çıktı ve yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu tekmeli ve yumruklu saldırıya uğradı. Polis ekipleri tarafından bir eve alınan Kılıçdaroğlu dışarı çıkarılamıyor.

Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı ve "PKK dışarı" sloganları attığı bildirildi.

CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Maalesef cenaze töreni geleneğimize uygun olmayan olaylar yaşandı. Vatandaşlarımıza sağduyulu ve daha dikkatli olmaları çağrısında bulunuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'yla ilgili tüm güvenlik önlemleri alındı. Hatta takviye gönderildi. Herhangi bir güvenlik sorunu bu saat itibariyle yok. Bu konuyla ilgili sorumlular hakkında, provokasyonda bulunan kişiler hakkında soruşturma işlemi başlatılacak. Kılıçdaroğlu ile görüşmedim ama irtibat halindeler. Olayın kendisi üzücü verici bir olay. Vatandaşlarımıza bizim cenaze geleneğimize dikkat etmelerini tavsiye ediyorum" dedi. Şahin, Kılıçdaroğlu'nun çevredeki bir vatandaşın evinde olduğunu belirtti.

"BAŞTA İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU OLMAK ÜZERE HEDEF GÖSTERENLER SORUMLUDUR"

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur" dedi.