Politika
25 Eyl 2022 10:34 Son Güncelleme: 25 Eyl 2022 10:37

CHP kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı! ‘Bitti, the end…’

CHP'li kurmaylar, Kılıçdaroğlu'nun "Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum" çıkışının ardından adaylık tartışmalarının bittiğini savundu.

CHP'li kurmaylar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siz gerçekten benimle birlikte misiniz, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum" çıkışının ardından adaylık tartışmalarının bittiğini savundu.

Gazete Duvar'ın "Duvar Arkası" bölümünde yer verilen kulis bilgisinde şu ifadeler kullanıldı:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin seçime hazırlık niteliği taşıyan İzmir kampında çalışma arkadaşlarına sorduğu, ‘Gerçekten benimle birlikte misiniz?’ sorusu geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden biriydi.

Soru, bir isme yönelik değildi ama gözler uzun zamandır adaylık tartışmalarında adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın vereceği yanıtlara çevrildi. Önce İmamoğlu hemen ardından da Yavaş sosyal medya hesaplarından, ‘Yanındayım’ mesajları paylaştı.

CHP’li kurmaylara göre Kılıçdaroğlu bu çıkışla parti içindeki adaylık tartışmasına noktayı koymuş oldu. Bir parti kurmayı CHP liderinin çıkışını ‘10 numara’ sözleriyle değerlendirirken bir başka kurmay, adaylık tartışmaları için ‘Bitti, the end’ yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun bu adımı ile adaylık tartışmasının en azından parti açısından bittiğini söyleyenlerin yanı sıra ‘Sayın Genel başkan zaman kazanmış oldu, ancak bu süreçte hata yapmamalı’ değerlendirmesinde bulunanlar da oldu.”