Gündem
27 Oca 2019 22:53 Son Güncelleme: 27 Oca 2019 23:43

CHP İstanbul'da istifa depremi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter'dan yayınladığı mesajla istifa etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu.

CHP’nin belediye başkan adaylıklarının görüşüldüğü Parti Meclisi toplantısı sürerken yapılan paylaşımda Kaftancıoğlu, CHP üyelerine “Bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım”ifadeleriyle seslendi.

Kaftancıoğlu paylaşımında, “Daima pusulam olan CHP Örgütüm;sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım” diye yazdı.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM'ye ara verdiği bildirildi. Kaftancıoğlu'nun istifa kararının, Battal İlgezdi'nin Ataşehir'den aday gösterilmesi üzerine olduğu aktarıldı. Öte yandan Kaftancıoğlu’nun istifa kararında, Şişli’de Muhammer Keskin’in aday gösterilmemesi ve Esenyurt’un HDP’ye verilmemesinin de etkisi olduğu belirtildi.

Gazeteci Gürkan Hacır, istifa haberi sonrası Kaftancıoğlu'nun son seçimdeki rakibi Cemal Canpolat'la görüştüğünü, Canpolat'ın "Gerçek CHP'liler zor zamanda asla partisini terk etmezler” dediğini aktardı.

CHP'de adaylıkların belirlenmesi sürecinde istifaların geleceği ileri sürüldü.