Gündem
07 Mayıs 2019 13:38 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2019 13:48

CHP, İstanbul seçimini boykot mu edecek? Beklenen karar çıktı!

Bugün olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi'nden 23 Haziran'da yapılması planlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine katılma kararı çıktı.

CHP PM seçim iptali gündemiyle toplandı. Toplantıda boykot yerine seçime gitme kararı alındı. Toplantı öncesi bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çok güzel şeyler olacak, hiç kimse meraklanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) ve milletvekilleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından saat 10.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

İMAMOĞLU DA KATILDI

Parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekilleri katıldı.

Toplantı çıkışı gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu "İstanbulumuza şunu söyleyelim. Hep beraber çok güzel işler başaracağız. Süreçle ilgili Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu grup toplantısında açıklamada bulunacak" dedi.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Çok güzel şeyler olacak, hiç kimse meraklanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Her şeye karşın getireceğiz. Mücadelemiz demokrasi için olacak" değerlendirmesinde bulundu.

BOYKOT YOK

Toplantıda boykot kararının gündeme geldiği belirtiliyor. PM'de boykot yerine seçime gitme kararı alındı.

Kılıçdaroğlu, YSK'nin kararının ardından dün akşam saatlerinde de Merkez Yönetim Kurulunu toplamıştı.