Politika
11 Eyl 2022 16:29 Son Güncelleme: 11 Eyl 2022 16:29

CHP ile ilgili olay MYK ve değişim kulisi! ‘En geç önümüzdeki hafta içinde…’

Kılıçdaroğlu'na yakın bir isimle konuştuğunu ifade eden Sabah yazarı Mahmut Övür, "En geç önümüzdeki hafta içinde MYK'da bir değişim olur" diye yazdı.

Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şimdi bazı sermayedarlar, birtakım medya üzerinden, bazı kurmaylarımın beşli çetelerle görüştüğüne dair haberleri devreye sokacakları bilgisi geliyor" açıklamasını köşesine taşıdı. Övür, Kılıçdaroğlu'na yakın bir isimle görüştüğünü belirterek, "En geç önümüzdeki hafta içinde MYK'da bir değişim olur" dediğini aktardı.

Mahmut Övür yazısının devamında şunları yazdı:

Kılıçdaroğlu "üst akla" inanmıyordu ama "Türkiye'yi dizayn edecekler" dediğine göre nihayet CHP'yi de kapsayan ciddi bir tehdidin varlığını kabul ediyor.

O zaman o "bazı kurmayları" açıklamalı. Şimdi CHP'liler "o bazı kurmayların" kim olduğunu birbirine soruyor. Herhalde hepsini korku sarmıştır.

Bu açıklamadan sonra neler olacağını Kılıçdaroğlu'na yakın bir isme sordum.

Kısa bir cevap verdi: "En geç önümüzdeki hafta içinde MYK'da bir değişim olur. O zaman kim olduğunu da görürüz.’

Doğrusu Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına şüpheyle bakanlar da var. Şüpheyle bakıyorlar; çünkü ne zaman CHP içinde veya 6'lı masada bir gerilim yaşansa Kılıçdaroğlu sertleştikçe sertleşiyor.

Hatırlayın, başta bürokratlar, öğretmenler, hâkimler ve askerler olmak üzere tehdit etmediği sosyal kesim kalmadı. Bu tehdit siyasetinden, CHP içindeki rakipleri de nasibini aldı. Anlaşılan bu çıkışıyla da MYK içinde ‘Kılıçdaroğlu ile kazanamayız’ diyenleri sindirmek istiyor."