Gündem
06 Şub 2015 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

CHP heyeti Hidayet Karaca için Silivri'ye gidiyor!

CHP heyeti Silivri'ye 14 Aralık operasyonu kapsamında 'terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı ziyaret için gidiyor.

Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde, Silivri'de tutuklu bulunan pek çok ismi ziyaret eden CHP heyeti Silivri'ye bu kez Fethullah Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen Samanyolu Yayın Grubu'nun Başkanı Hidayet Karaca ile görüşmek için gidiyor. Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve savcı kökenli İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'den oluşacak CHP heyeti, pazartesi günü Silivri'de Hidayet Karaca'yı ziyaret etmek için, Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK VE YÖNETMEKTEN TUTUKLANMIŞTI

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 14 Aralık operasyonu ile gözaltına alınmış, ardından "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı.  Karaca, 54 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. 14 Aralık operasyonunda, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Dumanlı daha sonra serbest bırakılmıştı. CHP heyetinin başvuru sonucunun, bugün öğleden sonra alınması bekleniyor.

SEZGİN TANRIKULU : BU ZİYARETTEN SİYASET KAYGISI ÇIKARMAK DOĞRU DEĞİL

Ziyarete ilişkin Radikal'e konuşan CHP'nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaşananları Hidayet Karaca'dan da dinlemek için cezaevine gideceklerini söyledi. CHP heyetlerinin bugüne kadar cezaevlerindeki birçok tutuklu ve hükümlüyle görüştüğünü vurgulayan Tanrıkulu şunları söyledi: " Bunlar arasında İBDA-C'liler de vardı, Hizbullah üyeleri de. Ben olaya insan hakları yönünden bakarım. Başvurumuzu yaptık. Basına yansıyan birçok şey var. Dosya gizli olduğu için ne olduğunu öğrenmek istiyoruz. Yaşananları bir de kendisinden dinlemek istedik. Yaklaşık 60 gün oldu dava açılmadı. Bir aykırılık varsa ona göre hareket edeceğiz. Bunu siyasi olarak yorumlamak ve bundan siyasi kaygı çıkarmak doğru değil. Biz her kesimden insanın savunuculuğunu yaptık. Tayyip Erdoğan'ın duruşmalarını da takip ettim zamanında. B u olayın adli bir vakanın ötesinde bir vaka olduğu da açık."