Politika
01 Ağu 2023 10:58 Son Güncelleme: 01 Ağu 2023 11:20

CHP Grup Başkanvekili Başarır'dan tartışma yaratan açıklama: Tabanımız küsse de yine CHP'ye oy verir

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından "Seçim neden kaybedildi?" hesaplarının yapıldığı CHP'de CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, seçmenleriyle ilgili "Tabanımız küsse de yine CHP'ye oy verir" açıklamasını yaptı.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin ardından 6'lı Masa İttifakına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) neden oyunu artıramadığı ve seçimlerde istediği sonucu neden alamadığı tartışılıyor. Bu tartışma parti içinde 'değişim' talebini de güçlendirdi.

CHP içinde tartışmalar sürerken CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, seçmenlerine bakışını özetler nitelikte bir açıklama yaptı.

Halk TV'de Buket Güler'in sunduğu 'Gündem Özel' programına konuk oldu. Burada gündemdeki konulara değinen Başarır, çok konuşulacak bir ifadede bulundu.

Başarır, “Bizim tabanımız küsse de kızsa da gelir yine CHP'ye oy verir" ifadelerini kullandı. Başarır'ın bu açıklaması sosyal medyada tepki çekti.

Geçen hafta Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda ağaç kıyımına yönelik başlayan direnişe destek vermek amacıyla bölgeye giden CHP Grup Başkanvekili Başarır, kendisine tepki gösteren bir vatandaşa parmak sallayarak, "Bana bağırma" demişti. Başarır bu hareketiyle de sosyal medyadan tepki çekmişti.