Politika
18 Şub 2022 18:03 Son Güncelleme: 18 Şub 2022 18:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'tan '6'lı zirvede HDP neden yoktu?' sorusuna yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. CHP sözcüsü 6'lı zirvede HDP'nin neden olmadığına dair soruya da cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Ahlatlıbel'deki yuvarlak masa tüm milletimizi kucaklayarak, milletimizin meselelerini istişareyle uzlaşmayla çözmeye, ülkeye adaleti ve demokrasiyi getirmeye kararlı siyaset anlayışını benimseyen partilerin genel başkanlarının bir araya geldiği tarihi bir masadır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

'BİZİM MASAMIZ MİLLETİN MASASIDIR'

Faik Öztrak, 6 parti liderinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin "Bu toplantı, cumhuriyetimiz ikinci yüz yılına girerken yazılacak adalet ve demokrasi tarihimizin en önemli sayfalarından biri olmuştur. Ahlatlıbel'deki yuvarlak masa tüm milletimizi kucaklayarak, milletimizin meselelerini istişareyle, uzlaşmayla çözmeye, ülkeye adaleti ve demokrasiyi getirmeye kararlı siyaset anlayışını benimseyen partilerin genel başkanlarının bir araya geldiği tarihi bir masadır. Bu toplantıdan sonra Türkiye'mizin ortak geleceğinin inşası karşıtlıklar üzerinden değil, ortaklıklar üzerinden istişare ve uzlaşıyla olacaktır. Bu masanın ayakları, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar 784 bin kilometrekarelik vatan toprağının her bir santimetresini kapsamaktadır. Bizim masamız milletin masasıdır" diye konuştu.

'HİÇBİR SİYASİ PARTİYİ YOK SAYMAYIZ'

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 genel başkanın yer aldığı toplantıda HDP'nin temsil edilmemesiyle ilgili 'HDP'yi yok sayamayız' açıklamasının sorulması üzerine, "Sayın genel başkanımızın bu konuda söyledikleri nettir. Sadece HDP'yi değil meşru hiçbir siyasi partiyi yok saymayız, yok sayamayız. Bütün siyasi partileri dinlemeye devam ederiz" dedi.