Ekonomi
15 Eki 2023 19:35 Son Güncelleme: 15 Eki 2023 19:44

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'den iddialı sözler: İktidara koşan bir parti sunuyorum

CHP'ye genel başkanlık için adaylığını açıklayan Özgür Özel, kararsız delegeleri ikna için il il gezilerine devam ediyor. Kayıt dışı siyasete, merdiven altı siyasete karşı çıktıklarının altını çizen Özel, "Size, iktidara koşan bir Cumhuriyet Halk Partisi sunuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın zaferle ayrıldığı seçimlerin ardından CHP'de başlayan 'değişim' çağrıları Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylık açıklamasının ardından ilk somut adım atılmıştı. CHP'de İstanbul il kongresi sonrası partide dengeleri iyice değişirken kararsız delegeleri ikna çabasına giren Özgür Özel, il il ziyaretlerini sürdürüyor. Düzce'de il kongresinde de önemli açıklamalarda bulunan Özel, "Yollardayız, büyük bir mücadelenin içindeyiz. Kırmadan dökmeden farklılıklarımızı söyleyerek büyüyoruz" dedi.

'İKTİDARA KOŞAN BİR PARTİ SUNUYORUM'

Kayıt dışı siyasete, merdiven altı siyasete karşı çıktıklarının altını çizen Özel, "Nereden geldiği, kime satıldığı belli olmayan ticarete kayıt dışı ticaret deniyor. Peki kayıt dışı siyasete ne demeli? Nereden geldiği belli olmayan, kime hizmet ettiği elli olmayan danışmanlar ordusunun öğrendiğimizde bizim bile şaşırdığımız protokllörüe kayıt dışı siyaset diyoruz.Siyaseti kayıt altına alacağız. Biz bu kayıt dışılıktan hiçbir fayda görmedik. Size, iktidara koşan bir Cumhuriyet Halk Partisi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

'ALTI OKU SAVUNAN BİR PARTİYE İHTİYAÇ VAR'

Örgütü merkezine almayan her şeyi reddettiğini söyleyen Özel, “Yukarıda karar süreçlerinin danışmanlarla yürütüldüğü, bizlerde olmayan aklın sağdan, daha sağdan danışmanlarla getirildiği, bizlerde layık görülemeyen kadroların sağdan kadrolarla doldurulduğu, baş üstünde bir yüzde 25’lik cam tavana ikna olmuş mahcup ve mahkum bir siyaseti reddediyorum. ‘Biz yüzde 25’i geçemeyiz, ittifaklar kuralım’, elbette kuralım. ‘Onlara benzeyelim, onlara benzeşelim, onun dilini kullanalım, halk demeyelim, millet diyelim’. Milleti de diyelim ama halk demekten de korkmayalım. Dünya kadar saldırı var, laiklik tehdit altında. Bunu eğitim sendikalarına bırakalım. Bu konuda barolar açıklama yapsın. Biz bir şey söylersek yanlış anlaşılır, oyuna gelmeyelim diye diye oyuna gelme oyununa gelip, dünya kadar taviz vermeyen, başta laiklik altı oku canı gibi savunan bir partiye ihtiyaç var" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DEĞİŞİMCİLERE GÖZDAĞI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da değişimcilere gözdağı verdi. Kılıçdaroğlu, kongre döneminde parti içinde çıkan tartışmalara da değinerek, "Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlar tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum" diye konuştu.