Gündem
29 Mayıs 2023 08:19 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2023 08:19

CHP binası taşlandı: 2 yaralı…

Çorum'da kutlama yapan AK Partililer ile CHP'liler arasında kavga çıktı. Bir grup, CHP il binasını taşladı, 2 kişi yaralandı.

Çorum'da seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini kutlayan AK Partililer ile CHP’liler arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Kutlama yapan AK Partililerin, CHP İl Başkanlığı önünden geçtikleri sırada gerginlik yaşandı. İki grup arasında sözlü olarak başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Polisin de müdahale ettiği kavgada iki CHP’li genç, aldıkları darbelerle yaralandı. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, kalabalığın arasından atılan taşlar parti binasına isabet edince bu kez CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Ümit Er, Türk bayraklarıyla parti binası önüne çıktı. CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, gazetecilerin yanında önce AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı’yı arayıp kalabalığın parti binası önünden çekmelerini isteyerek, "Gelin bu insanları buradan alın ya da gelin hep birlikte ellerimizde Türk bayraklarıyla birlikte yürüyelim. Bu ülke bu bayrak bizim" dedi. Milletvekili Tahtasız, Vali Mustafa Çiftçi’yi de arayıp duruma müdahale etmesini istedi.

ETİKETLER
#chp #çorum