Gündem
07 Ağu 2019 08:47 Son Güncelleme: 07 Ağu 2019 11:53

Change.org'da imza kampanyası: Bianet kapatılmasın!

Aralarında 'bianet'in de bulunduğu 136 internet sitesi ve sosyal medya hesabı için erişim engeli kararı sonrası Change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aralarında “bianet”, "Gazete Fersude", “ETHA” ve “Geziyi Savunuyoruz”un da bulunduğu 136 internet sitesi ve sosyal medya hesabı için erişim engeli kararı verdi. Erişim engeli kararı sonrası Change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

“Bianet Kapatılmasın! Haber Alma Özgürlüğü Kısıtlanamaz!” denerek başlatılan imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin aydın geleceğinin tarafsız, özgür ve dürüst haberciliğinin alternatif yüzü Bianet’in tüm içeriğine getirilen engelleme kararının şokundayız! Gerçek ve doğru haber alma hakkımız engellenemez; yayını engellenen Bianet’e ve tüm karartılan dijital haber kanallarına ÖZGÜRLÜK talep ediyoruz! 3. Sulh Ceza hakimliğinin verdiği bu haksız kararın en kısa sürede kaldırılmasını talep ediyoruz! #bianeteözgürlük #özgürmedyasususturulamaz"